Sebevražedný oddíl Jamese Gunna rozhodně patří mezi nejzábavnější filmy letošního roku, ale mnoho lidí neví, že film zprvu vznikal pod taktovkou někoho jiného. Původně se totiž měl o scénář a režii postarat Gavin O´Connor, který je znám především kvůli filmu Warrior z roku 2011. O´Connor měl dokonce scénář k tehdejší verzi Sebevražedného oddílu téměř dopsaný, ale nakonec zasáhla změna vedení v DC, která vše zhatila.

V rozhovoru pro The Playlist O´Connor uvedl, že původnímu vedení u DC sdělil svoji vizi toho, jak by měl film vypadat. Rozhodně by se nejednalo o komedii, režisér chtěl pokračování, které by přímo navázalo na první Sebevražedný oddíl z roku 2016 od Davida Ayera, přičemž mělo mít mnohem vážnější a temnější nádech. A DC údajně neměl námitky. Během psaní scénáře ale došlo v DC ke změně vedení. A rázem se požadavky změnily. Náhle lidé z DC od O´Connora chtěli, aby celé pokračování bylo ulítlou komedií. Režisér to však rázně odmítl. I přestože v jeho scénáři určitý humor byl, rozhodně ho nebylo natolik, aby se následný snímek mohl pokládat převážně za komediální podívanou. A jelikož DC od svých požadavků nechtěl ustoupit, režisér se nakonec rozhodl, že projekt opustí sám. 

A jak víme, celý projekt si nakonec vzal pod palec James Gunn, který už s komediálním nádechem problém neměl. Když byl však O´Connor dotázán, zda už Gunnův Sebevražedný oddíl viděl, režisér uvedl, že ani nemá zájem ho vidět.

Gavin O´Connor momentálně pracuje na volném pokračování svého úspěšného filmu Warrior, které bude ve formě televizního seriálu. I přestože Gunnova verze Sebevražedného oddílu byla téměř po všech ohledech zábavná, stejně by mohlo být zajímavé vidět o něco temnější verzi, kterou O´Connor původně zamýšlel. Tak třeba někdy v budoucnu.