Žádná cesta ven, žádné vzpomínky, posledních 90 minut života. Netflix vyslal do světa oficiální trailer snímku Kyslík (v originále Oxygen) coby mrazivého sci-fi thrilleru, za kterým stojí francouzský hororový režisér Alexandre Aja. Koncept, jenž v minulosti představila například Žena v kleci (2013), tentokrát postaví na tenkou hranici života a smrti Mélanie Laurent.

Představte si, že se zničehonic probudíte a dříve, než se vaše zorné pole stačí seznámit se všemi světélkujícími displeji okolo, zjistíte, že jste byli pohřbeni zaživa. Přesně tento pocit sužuje Elizabeth Hansenovou (Laurent), mladou ženu, která se probudí ve futuristicky vyhlížející kryokomoře a nic si nepamatuje. Všechno je o to podivnější, když jsou její životní funkce monitorovány umělou inteligencí MILO, která je schopna pro jejich uspokojení nabídnout mnohé, ale kyslík se bohužel v operačním protokolu nenachází.

Přečtěte si také: Mysteriózní drama Žena v okně udělá z Amy Adams úzkostnou svědkyni brutální vraždy

Tělo vězenkyně nevykazuje žádné známky onemocnění a nic nenasvědčuje tomu, že by se do interaktivního hrobu uložila sama. Přestože se nehodlá smířit s osudem pokusného králíka, sebemenší snaha o vzdor přináší fatální následky. Elizabeth si ale musí za každou cenu vzpomenout, kdo je, a dostat se ven dřív, než hladina kyslíku klesne na kritickou úroveň. Dá se ale v těchto extrémních podmínkách nalézt pomyslný klíč k minulosti?

Na tuto otázku odpoví nervy drásající snímek Kyslík přesně 12. května 2021, kdy se objeví na kartě Netflixu. Vlnu nepředstavitelné frustrace divákům zprostředkuje hlas Mathieu Amalrica, Malika Zidi nebo Marca Saeze.

Další filmy s jediným protagonistou v jedné lokaci