Tento týden byla pro americké publikum spuštěna služba HBO Max. Vyvolení se tak mohou dostat k vysoce kvalitnímu streamovanému obsahu. Mezi kritiky i fanoušky HBO proslulo hlavně filmy a seriály s vysokým obsahem sexu a násilí. Jako příklad mohu uvést Deadwood, Sex ve městě, Watchmeny nebo Hru o trůny. No nakonec se ukázalo, že poslední jmenovaný seriál se nesleduje tak moc, jak se původně čekalo. Žebříčkům kraluje (můžete hádat třikrát) Looney Tunes.

Přečtěte si také: Green Lantern, Duna a všechny ostatní žánrovky na HBO Max

O tyto data se podělili Parrot Analytics. Ti určují popularitu a sledovanost podle vnějších vlivů. To znamenaná podle zájmu na sociálních sítích, hodnocení fanoušků a pirátství. Abyste pochopili, žádná ze streamovacích služeb ze strategických důvodů jen tak nazdařbůh nesdílí svoje data. Podle dat Parrot Analytics se tedy rebootovaný seriál Looney Tunes Cartoons v prvních 4 dnech spuštění služby stal nejsledovanějším seriálem. Zároveň to byl v tomto období dokonce druhý nejsledovanější seriál hned za Madalorianem od Disney+. Možná to není seriál, který jsme očekávali na prvních místech, ale HBO bude mít z těchto čísel bezesporu radost.

Před začátkem služby se soudilo, že animované seriály a obsah pro mladší publikum nebude mít na této službě úspěch, protože má pověst služby pro dospělé diváky. Tím se liší od Disney+, která se od začátku profilovala jako služba pro rodiny. Já jsem za tuhle situaci určitě velmi rád. Může to vést k renezanci klasických animáků pro děti. A abych k vám byl naprosto upřímný, dostat se mi HBO Max do rukou, první, na co bych se podíval, by byl „Kojot Vilda”.