Turbulence kolem filmové adaptace akčního dobrodružství Nathana Drakea mají dopad na datum premiéry. Naposledy společnost Sony plánovala, aby film spatřil světlo světa v letošním roce, ale to se nestane. Na snímek s hvězdným Tomem Hollandem budeme čekat o něco déle.

Původně se hovořilo, že by film Uncharted měl vyjít 18. prosince/decembra 2020. Poté, co došlo k odchodu šestého režiséra, je tu další změna. Nyní je film plánován na 5. března/marce 2021. Doufejme, že se v tomto termínu adaptace Uncharted skutečně dočkáme. Těch problémů už přece jen bylo moc. Stačí si vzpomenout na první zprávy o natáčení. Ty se na internetu objevily v roce 2008.

Připomeňme, že od filmu postupně odešli režiséři jako David O. Russell, Neil Berger, Seth Gordon, Shawn Levy, Dan Tractenberg a Travis Knight. Poslední jmenovaný se měl vzdát křesla režiséra z důvodu odkladu natáčení. To měl způsobit hollywoodský herec Tom Holland, představitel mladého Nathana Drakea má moc nabitý program a přednost dostalo pokračování Spider-Mana - to Sony plánuje také na rok 2021.

Nathan Drake a jeho bratr Sam na obrázku z Uncharted 4

Podle serveru Deadline má být novým a snad už posledním režisérem Ruben Fleischer. Jde o zkušeného režiséra, jenž ve spolupráci se Sony pracoval na snímku Venom. Ve svém portfoliu má i Zombieland a Zombieland: Double Tap.

Filmové Uncharted bude prequelem ságy od studia Naughty Dog. Fanoušci se mohou těšit na příběh o tom, jak se mladý Nathan Drake setkal s Victorem Sullivanem. Společně budou hledat cenné poklady. To vše v dobrodružném stylu po vzoru Indiana Jonese. Scénář napsali Rafe Judkins, Art Marcum a Matt Holloway. Na scénáři se podíleli i hlavní producenti z Naughty Dog.

Pokud jste Uncharted nehráli, doporučujeme Uncharted: The Nathan Drake Collection, která obsahuje první tři díly Uncharted pro PlayStation 4 s českými titulky - pro předplatitele PS Plus je po celý leden/január 2020 zdarma. Poté si určitě zahrajte Uncharted 4, opět s českou lokalizací.