Už jsme si zvykli, že společnost Lucasfilm ráda nabízí pohled do zákulisí seriálů a sérií ze světa Star Wars. Vlažně přijatou sérii Obi-Wan Kenobi tak doplnil dokument s názvem Jediův návrat, zatímco na první dvě sezóny veleúspěšného Mandaloriana a rozporuplného spin-offu The Book of Boba Fett se zaměřila dokumentární série Disney Gallery.

Nejvíc prostoru dosud dostala první řada Mandaloriana, jelikož návštěva jejího zákulisí vydala hned na osm přibližně půlhodinových epizod. Druhou sezónu pokryly dvě rozsáhlejší epizody a spin-off s Bobou Fettem v ne-vždy-hlavní roli si musel vystačit s jediným hodinovým speciálem. A nově bylo oznámeno, že podobně bude naloženo také s třetí sezónou Mandaloriana.

Lucasfilm nově oznámil, že dokumentární série Disney Gallery: The Mandalorian se vrátí na Disney+ 28. června/júna. Ten den dojde na premiéru nového speciálu s prostým názvem The Making of Season 3. Pokud se vám tedy zatím poslední řada Mandaloriana líbila a rádi nahlížíte za oponu, brzy budete mít další příležitost.

Zatím sice nevíme, jakou můžeme tentokrát čekat stopáž, už tu ale máme první fotografii, která zachycuje sympatického novorepublikového pilota Carsona Tevu, jehož ztvárnil Paul Sun-Hyung Lee. A i když jde na první pohled o obyčejný záběr na kokpit X-Wingu, kamera po levé straně a průřez přední částí kokpitu svědčí o něčem jiném.

My v každém případě doufáme, že si tentokrát někdo dá alespoň trochu záležet na překladu titulků. V případě předchozích dokumentů spojených se světem Star Wars, včetně série Light & Magic, která pokrývá historii mistrů speciálních efektů z ILM, mají oficiální české titulky dostupné na Disney+ opravdu mizernou kvalitu. A i když perly typu „zákeřného Dartha“ namísto Dartha Sidiouse občas pobaví, vlastně bychom se bez nich docela obešli.