John Wick 4 už několik dní úspěšně drtí kina všude po světě. Jeho zabijácké univerzum se ale bude rozšiřovat i skrze jiné projekty mimo hlavní filmovou sérii. V první řadě se můžeme těšit na spin-off jménem Ballerina, ve kterém si titulní profesionální vražedkyni zahraje Ana de Armas.

Pak tu ale máme také projekt jménem The Continental, který bude prequelem a minisérií, jež bude zasazená v 70. letech. O něm už ale víme asi tak přes rok a půl, ovšem nedávno jsme se dočkali nových informací o tom, co vlastně můžeme čekat.

The Continental se zaměří na mladší verzi hoteliéra Winstona Scotta, kterého ve filmové sérii ztvárňuje Ian McShane. V chystané minisérii se ale role ujme Colin Woodell, hvězda ze seriálu Původní (2013). A samozřejmě se můžeme těšit také na mladší verzi jeho parťáka Charona, v té se zas objeví Ayomide Adegun, který by si měl zahrát také v nadcházejícím prequelu Hunger Games. Sympatického recepčního ztvárnil ve filmové sérii Lance Reddick, který bohužel nedávno zemřel v pouhých 60 letech. 

Jak již bylo řečeno, The Continental bude nakonec minisérií, nikoliv nějakým sáhodlouhým seriálem. Podle všeho by měla nakonec obsahovat jen tři epizody, které však budou mít celovečerní stopáž, každá z nich by měla mít kolem hodiny a půl. Údajně v nich nebude docházet k žádným skokům v čase, přičemž všechny by se měly odehrávat v New Yorku roku 1970.

Příběh by se kromě výše zmíněných postav měl také zaměřit na onen celosvětový řetězec hotelů, z něhož pochází název minisérie. Jak už z filmů víme, tyto hotely poskytují (občas) bezpečné útočiště pro všechny zabijáky Vysokého stolu, přičemž pokud některý z nich poruší tamní pravidla, čeká ho nehezký osud. Producentka Erica Lee tak nedávno naznačila, že The Continental by mohl divákům odhalit nejrůznější tajemství, která se dodnes kolem tohoto řetězce točí. Jak se někdo může stát členem obsluhy? Co všechno to obnáší? A jak vlastně vznikají ony speciální zlaté mince, které používají zabijáci všude po světě? To všechno by nám minisérie mohla odhalit.

Producentka taktéž slibuje, že děj nabídne solidní dávku akce, která bude přítomná obzvlášť v první a třetí epizodě. Druhá epizoda bude údajně spíše pomalejší konverzačka, která se zaměří na rozvíjení jak jednotlivých postav, tak i samotného příběhu. 

Jednu z hlavních rolí v The Continental má ztvárnit také Mel Gibson, který si zahraje postavu jménem Cormac. ovšem zatím ještě nevíme, jakou přesně bude v příběhu hrát roli.

Showrunnery seriálu se stali Greg Coolidge a Kirk Ward, kteří zároveň pracovali na scénáři. Na něm makali i tvůrci filmové série, jmenovitě režisér Chad Stahelski a scenáristé Chris Collins a Derek Kolstad.

Dále se můžeme těšit na herce jako Katie McGrath, Peter Greene, Jeremy Bobb, Adam Shapiro, Jessica Allain, Kate Nhung, Ray McKinnon, Ben Robson, Marina Mazepa a Mishel Prada.

Minisérie by měla premiérovat někdy během letošního září/septembra na stanici Peacock. Filmový spin-off Ballerina zas vyjde někdy v první polovině roku 2024.