7. února/februára bude mít na Apple TV+ premiéru sedmidílný seriál Mythic Quest: Raven’s Banquet, který nás v komediálním duchu zavede za oponu vývoje her. Seriál vypráví příběh fiktivního vývojářského studia, které pod vedením narcistického kreativního ředitele Iana Grima (hraje Rob McElhenney) připravuje největší masivně multiplayerovou hru všech dob. Tímto projektem si chce Ian splnit svůj dlouholetý sen a vytvořit hru, z níž budou všichni paf.

Dnes se můžeme podívat na takzvaný First Look trailer, který poodhaluje více o seriálu a představuje nám i hlavní herce. Z toho všeho lze usoudit, že Mythic Quest může být konkurencí pro Silicon Valley od HBO, kde sledujeme partu mladých vývojářů, jak se prokousávají na vrchol.

Do seriálu Mythic Quest se zapojil Ubisoft, konkrétně výkonný viceprezident Gérard Guillemot je výkonným producentem, který na vše dohlížel v doprovodu svých dalších kolegů. Pro nás je ještě důležité, že některé záběry ze hry připravili v pražském Warhorse Studios - lépe řečeno upravili scény ze svého úspěšného středověkého RPG titulu Kingdom Come: Deliverance.

První recenze jsou pozitivní. Zahraniční redakce tvrdí, že seriál nabízí nezapomenutelné postavy a zajímavý příběh s velkým potenciálem. Potvrzují rovněž podobný formát jako má Silicon Valley, ale tentokrát se soustředí na videoherní průmysl. Není tak divu, že je v plánu druhá řada.