Představte si, že pracujete v rozhlasu, kde se zničehonic rozezvoní telefon a hlas, který z něj vychází, připomene kohosi známého, kdo v minulosti zmizel beze stopy. V tomto duchu se nese nadcházející dánská minisérie od Netflixu s názvem Rovnodennost (v originále Equinox), která se nedávno představila v oficiálním teaseru.

Hlavní hrdinkou je Astrid (Danica Curcic), která pracuje jako moderátorka rozhlasové stanice. V deseti letech zažila traumatizující událost, během níž došlo k záhadnému zmizení autobusu plného maturantů, přičemž jeden patřil mezi její nejbližší. Kvůli ztrátě sestry je sužována strašlivými vizemi, které sice s přibývajícím věkem slábnou, ale nikdy se nevytratí úplně.

Přečtěte si také: Don’t Move: Netflix uvede hororový thriller, na jehož výrobě se podílí režisér Sam Raimi

V okamžiku, kdy pokojně žije se svou rodinou, se ale noční můry nečekaně vrátí v plné síle a začnou ji pronásledovat. Ten, kdo byl před více než dvaceti lety svědkem zmizení, se najednou dovolal do studia a tvrdí, že vedle té naší existuje ještě další realita, ve které se všechno, co se už stalo, bude opakovat. Astrid je odhodlaná zjistit, co se kdysi dávno stalo, aby se postavila tváří v tvář temnotě skrývající děsivou pravdu.

Dánská Rovnodennost svým námětem lehce připomíná tajemnou atmosféru úspěšných seriálů Dark (2017) a Stranger Things (2016), avšak mnohem intenzivněji pracuje se spirituálními prvky a znepokojujícími rituály. Šestidílná mysteriózní série, za kterou stojí Tea Lindeburg, se objeví na kartě Netflixu přesně 30. prosince 2020.