„Nedívej se ostatním lidem do oken. Co uvidíš, se ti nebude líbit.“ Tohoto hesla se drží kriminální drama Žena v okně (v originále The Woman in the Window), který oplývá prvky mystiky a plíživého napětí, v jehož centru se ocitá Amy Adams spolu s oscarovými herci Julianne Moore a Garym Oldmanem. Snímek od Joea Wrighta se měl původně objevit v kinech na sklonku října 2019, ale kvůli akvizici produkčních společností 21st Century Fox a Disney se jeho premiéra nejprve odložila na květen 2020, aby mohla být následně zrušena úplně. Nyní se jeho distribuce ujal Netflix coby streamovací gigant, který fanouškům tajemna a nervy drásající atmosféry nabídl oficiální trailer.

Příběh je zasazen do bytu Anny Foxové (Adams), která se cítí bezpečně pouze tehdy, když pozoruje okolní svět pomocí svého okna. Situace, kdy musí odmítnout kurýra, jenž stojí u dveří s očekávaným balíčkem, protože by musela překročit práh svého domu, jsou na denním pořádku. Kvůli agorafobii je totiž nucena držet se uvnitř „bezpečné zóny.“ Jedna věc jí ale ani mezi čtyřmi stěnami jejího bytu nedá spát, a to sice posedlost novými sousedy, která vyvrcholí v okamžiku, kdy se stane svědkyní brutální vraždy. 

Přečtěte si také: Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik, Netflix přichází s krimi sérií Nevina

Po ohlášení hrůzného činu se ocitá v kolotoči výslechů a vyšetřování, což nikterak nepřispívá jejímu psychickému rozpoložení. Přestože je nablízku odborná pomoc v podobě psycholožky Jane Russellové (Moore), situace se zdá být čím dál horší. Její kamarádka a terapeutka sice splývají v jednu, ale nejsou si vůbec podobné. Jsou na vině halucinace způsobené medikací, nebo je pravda mnohem děsivější? Všechno je stopa a všichni jsou podezřelí.

Hranice mezi iluzí a realitou odkryje napínavé drama Žena v okně již 14. května 2021, kdy přistane v nabídce Netflixu. Snímek je adaptací stejnojmenného románu, za kterým stojí Daniel Mallory alias A. J. Finn. Vedle hvězdných protagonistů se ve filmové verzi objeví také Anthony Mackie, Wyatt Russell nebo Jeanine Serralles.