Skandinávie se stala domovem pro řadu napínavých příběhů, ve kterých zasněženou severskou krajinu často zohyzďují známky prolité lidské krve. Přesně tento motiv se odrazí i v nadcházejícím snímku Red Dot od Alaina Darborga, který Netflix nedávno představil v oficiálním teaseru.

Jedná se o akční thriller odehrávající se ve švédských horách. Příběh sleduje Davida a Nadju, mladý pár potýkající se s povinnostmi, které vyplývají ze svazku manželského. Když Nadja otěhotní, pokusí se novomanželé okořenit svůj vztah posledním dobrodružstvím v podobě lyžařské túry na severu Švédska. Romantický výlet, jenž zahrnuje stanování pod polární září, nádherné zimní scenérie a přítomnost jejich psa, se však brzy transformuje v noční můru.

Přečtěte si také: Mysteriózní minisérie Rovnodennost koncem roku naruší pravidla vnímání naší reality

Poté, co na jejich pouti proběhne zdánlivě nevinná hádka s místními lovci, se na jejich stanu uprostřed noci objeví červená laserová tečka. Kdyby se pár nenacházel uprostřed ledové pustiny, mohlo by se snad jednat o dětský žert. Ani jednomu z manželů ale není do smíchu, neboť oba rychle pochopí, že na ně míří laserový zaměřovač zbraně, která je připravena vystřelit. V chladné a nemilosrdné divočině tak začíná boj o holý život. David a Nadja jsou na útěku, izolováni v horách a pronásledováni nejen sadistickými lovci, ale také svou vlastní minulostí.

Mrazivá atmosféra snímku Red Dot z dílny SF Studios bude rezonovat exkluzivně na úpatí Netflixu, a to přesně 11. února 2021. V hlavních rolích se divákům představí nové herecké tváře, a to konkrétně Johannes Kuhnke, Nanna Blondell, Anastasios Soulis nebo Kalled Mustonen.