Desková hra Pandemic je vlajkovou lodí deskoherní společnosti Z-Man Games. Hra vyšla poprvé v roce 2008 a od té doby si prošla hned několika změnami. V současné době se jedná o deskovku, ve které zachraňujete svět před čtyřmi nebezpečnými nemocemi. Nejnovější varianta Pandemicu se spojí s nejoblíbenějším datadiskem pro MMORPG World of Warcraft, kterým není nic jiného než Wrath of the Lich King.

"Mrazivý smutek hladoví! Dokážete porazit obávaného Lich Kinga? Nebo padnete do jeho moci?" dočteme se v popisku videa, které nastiňuje tuto kolaboraci mezi Z-Man Games a Blizzard Entertainment. Nepůjde tedy o žádné mýcení nemocí, ale o boj s mocným Lich Kingem. Ten sídlí ve své Icecrown Citadele a vládne Pohromě, s jejíž pomocí se pokouší ovládnout celý Azeroth.

Nejedná se o první tematický Pandemic, který společnost Z-Man Games vydává. Už dříve jste se mohli setkat s Pandemic: Reign of Cthulhu či s Pandemic: Iberia. V obou případech deskovky využívaly základní mechaniky z původního Pandemicu a obohacovaly je o menší tematické změny. Je dost pravděpodobné, že stejné péče se dočká i World of Warcraft varianta hry.

V průběhu videa, které oznámilo tuto nečekanou spolupráci, můžeme zahlédnout tři miniatury hrdinů ze světa World of Warcraft. Budete se tak moci vžít do role lidského krále Variana Wrynna, orkského šamana Thralla či lukostřelkyně Sylvanas Windrunner. Představena bude minimálně ještě jedna hráčská postava, jelikož Pandemic je hra až pro čtyři hráče. Herní deska bude pokrývat kontinent Northrend a jeho významná místa (Icecrown Citadela, Ulduar, Vault of Archavon), která jsou propojena sítí čar, stejně jako tomu je v originálním Pandemicu.

Vaši hrdinové nebudou z herního plánu odstraňovat kostičky, jako je tomu v klasickém Pandemicu. Zde jsou totiž nepřátelské síly reprezentovány miniaturami. Ve videu je možné zahlédnout jednotky Pohromy a Abomination.

World of Warcraft varianta deskové hry Pandemic prozatím nemá stanovené jméno, ale jedno víme jistě, deskovka dorazí ještě v průběhu letošního roku. Navíc česká deskoherní společnost Blackfire oznámila, že se zhostí české lokalizace. Není to paráda?