Třetí díl Strážců Galaxie bude velkolepým ukončením trilogie vesmírného dobrodružství nejsympatičtější MCU družiny, kterou si celou vzal na starost režisér James Gunn. O samotném ději toho však zatím stále víme velice málo. Jisté je zatím jen to, že se v něm dočkáme nové důležité postavy z původních komiksů, kterou je Adam Warlock. Mocný nepřítel Thanose, kterého si zahraje herec Will Poulter. Mnoho fandů si však láme hlavu nad jednou otázkou. Jakou roli bude přesně Adam Warlock hrát? Bude se jednat o kladnou postavu? Nebo to bude naopak primární hrozba filmu? Přesnou odpověď zatím neznáme, ale zdá se, že hlavním padouchem bude nakonec někdo úplně jiný. A to postava, která je mnohými komiksovými znalci považována za jednu z těch nejbizarnějších.

KC Walsh, šéfredaktor The GWW, který se objevil v podcastu Change My Mind, odhalil, že hlavním záporákem ve třetích Strážcích Galaxie by se mohla stát postava jménem Herbert Edgar Wyndham. Znalci komiksů ho ale především znají pod pseudonymem High Evolutionary. Původně anglický vědec, který byl schopný prodloužit si život, přičemž byl sám naprosto posedlý evolucí a experimenty. V rámci toho si vybudoval vlastní armádu vyvinutých zvířat, která se později stala trnem v oku jak pro Avengery, tak i pro Fantastickou čtyřku. Jedná se o extrémně inteligentního jedince, který se dokonce v jeden moment rozhodl z jisté planety vytvořit přesnou repliku Země. Přítomnost Adama Warlocka by ony zvěsti navíc mohly ještě posilnit. Warlock totiž v jistý moment s padouchem spolupracoval, ovšem následně se proti němu spojil s Avengery. Jeho role ve Strážcích Galaxie tak zůstává tajemstvím. Ovšem tedy za předpokladu, že se v nich skutečně objeví. 

KC Walsh taktéž prohlásil, že na padoucha bude mít určitou vazbu i Rocket, inteligentní mluvící mýval s prořízlou pusou, který je jedním z hlavních protagonistů trilogie. High Evolutionary totiž měnil zvířata do více humanoidní podoby, tudíž by si třetí díl mohl posvítit na Rocketův původ a minulost. Nic však ještě není potvrzené, na opravdové odpovědi si budeme muset počkat. Premiéra třetího dílu je stanovená na 5. 5. 2023.