Filmová adaptace slavné bojové videohry Mortal Kombat z minulého roku sice nevydělala tolik, kolik bylo přáním studia Warner Bros., i přesto se ale v budoucnu dočkáme ne jednoho, ale hned několika dalších pokračování. Tedy ne snad, že by se vyloženě jednalo o komerční propadák, z rozpočtu 55 milionů dolarů snímek celosvětově vydělal necelých 84 milionů, přesto se však předpokládalo, že vzhledem k masivní fanouškovské základně původní herní série, která se i nadále rozrůstá, si snímek povede lépe. A jak se zdá, brzy dojde k dalšímu pokusu. Mortal Kombat 2 je momentálně ve vývoji. A my již konečně víme, kdo se postará o jeho scénář. Ten zpracuje Jeremy Slater, americký filmař, který je jedním z hlavních tvůrců a scénáristů nadcházejícího MCU seriálu Moon Knight

Je to důvod k oslavám? Těžko říct. Slater nemá s adaptacemi videoher zatím žádné zkušenosti, ale rozhodně se nedá říct, že by to ve filmovém průmyslu byl úplný zelenáč. V roce 2016 se stal showrunnerem slušně hodnoceného hororového seriálu Exorcista, nicméně asi jeho nejznámějším projektem byl seriál Umbella Academy, který vytvořil spolu se Stevem Blackmanem. Jeho filmová tvorba už ovšem zas tak oslnivá není. Slater se například podílel na scénáři k filmům Fantastická čtyřka (2015) a Death Note (2017), přičemž ani jeden ze snímků u diváků a kritiků příliš nezabodoval. Momentálně má plné ruce práce s propagací výše zmíněného MCU seriálu Moon Knight, ve kterém se v hlavních rolích představí Oscar Isaac a Ethan Hawke. Jak si ale poradí s nadcházející adaptací pokračování Mortal Kombatu, je zatím ve hvězdách. 

Podrobnější informace o druhém díle zatím nejsou k dispozici, ale údajně se bude jednat o přímý sequel, který naváže na události z předešlého dílu. Warner Bros. se celé série evidentně jen tak vzdát nechtějí, stále totiž mají v plánu vytvořit několik dalších spin-offů. První díl z minulého roku se u kritiků dočkal poměrně negativního hodnocení, ovšem mnozí diváci si film pochvalovali. Mnozí se shodují na tom, že je to jednoznačně nejlepší filmová adaptace herní série. Tak uvidíme, co za plány s druhým dílem má Slater. Líbil se vám filmový Mortal Kombat?