Druhý den letošního Geeked Weeku Netflix odstartoval první velkou ukázkou ze zajímavé animované pohádky Mořská příšera (The Sea Beast). Ta potěší nejen milovníky námořních dobrodružství, ale také fanoušky Kaiju a mořských monster.

Mořská příšera diváky zavede na dobrodružnou výpravu Jacoba Hollanda, nejslavnějšího lovce mořských příšer široko daleko. Jednoho dne se na jeho bájnou loď nečekaně přikrade malá dívka Maisie Brumbelová. A právě s ní se Jacob vydá na velkolepou cestu do nezmapovaných vod, kde společně přepíšou dějiny mořeplavby.

Podle představeného traileru na fanoušky čeká opravdu hezky stylizované dobrodružství plné krásných plachetnic, roztomilých příšerek, hrdinských činů a samozřejmě všudypřítomného humoru. Snímek však diváky neochudí ani o konflikt s posádkou jiné lodi.

Trailer s českým dabingem

Na Mořské příšeře je ale také zajímavý produkční tým a herecké obsazení. Za režií a scénářem snímku totiž stojí úspěšný filmař Chris Williams, který v minulosti okouzlil diváky skvělými pohádkami Velká šestka a Bolt – pes pro každý případ. Hlavnímu hrdinovi Jacobu Hollandovi propůjčí svůj hlas známý novozélandský herec Karl Urban, kterého mohou diváci znát jako nejnovějšího Soudce Dredda, Éomera z Pána prstenů či jako Billyho Butchera ze seriálu The Boys. Mimo něj se mohou fanoušci těšit na hlasy Zaris-Angel Hator, Jareda Harrise, Marianne Jean-Baptiste, Dana Stevense a Kathy Burke.

Nový animovaný film Mořská příšera se ve vybraných kinech objeví již během tohoto června/júna. Na Netflixu bude mít následně premiéru 8. července/júla 2022.