Studio Sony se přednedávnem pochlubilo s novým klipem na nadcházející komiksárnu Morbius, která nám představí příběh nejslavnějšího marvelovského upíra, jenž je zároveň i jedním z velkých nepřátel Spider-Mana. Před pár týdny jsme se dočkali prvního oficiální traileru, ovšem ve výše uvedeném klipu uvidíme schopnosti krvelačného upíra v plné kráse. Morbius v něm vyloženě zmasakruje část ozbrojené posádky jakési lodi, která si naivně myslí, že kulky budou na zastavení nebezpečného vampýra dostatečně účinné. Velký omyl. Morbius se totiž kulkám vyhýbá s elegancí agentů z Matrixu, plus jeho celkovou rychlost by mu klidně mohl závidět i takový Neviděný Stařešina z druhého DLC ke třetímu Zaklínači. A to jsme z jeho schopností ani zdaleka neviděli všechno. 

Samotný film bude vyprávět příběh Michaela Morbia, charismatického anti-hrdiny, kterého ztvární Jared Leto. Morbius byl původně doktor, který trpěl velice vzácnou krevní chorobou, jež mu měla eventuálně přivést smrt. ,,Zachrání“ ho ale nepovedený experiment, který z něho však udělá bytost, z níž běhá mráz po zádech. Spousta marvelovských fanoušků se na film těší především z toho důvodu, aby se dozvěděli, jakým způsobem bude napojený na MCU Spider-Many s Tomem Hollandem. Z traileru již víme, že se ve filmu opět objeví Vulture (Michael Keaton), který byl hlavním padouchem v Homecoming. Je tedy možné, že se Spidey a Morbius v budoucnu setkají? To bude pravděpodobně záležet na tom, zda si Morbius povede dobře v kinech. 

Film si pod režisérský palec vzal španělský režisér Daniel Espinosa, jehož posledním filmem byl sci-fi horor Život. A když už u toho sci-fi žánru jsme, o scénář se zas postarali Matt Sazama a Burk Sharpless, kteří patří mezi tvůrce seriálu Ztraceni ve vesmíru. Premiéry filmu se dočkáme již 27. 1. 2022.