Film Morbius, který bude vyprávět o stejnojmenném komiksovém upírovi v podání Jareda Leta, patří bezesporu mezi největší smolaře poslední doby. I přestože premiéry mnoha dalších velkých filmů byly kvůli pandemii koronaviru odloženy, jen málokterá se může „chlubit“ tím, že onen posun zažila šestkrát. Zcela původně měl Morbius vyjít už 10. 7. 2020, ovšem nakonec se ho dočkáme až téměř po dvou letech. Přesněji 1. 4. 2022. Takže se raději modlete, aby v den premiéry najednou studio Sony v rámci aprílového žertu neoznámilo, že se film nakonec posune i posedmé. Zdá se ale, že nynější datum je už opravdu konečně definitivní. Studio totiž vydalo zcela nový oficiální plakát, který si můžete prohlédnout níže. 

Kromě Morbia nám tak plakát představuje čtyři další postavy, které budou pro celý filmový děj zásadní – Tyrese Gibson jako FBI agent Simon Stroud, Matt Smith jako Loxias Crown, který by se později měl stát upírským padouchem jménem Hunger, Adria Arjona jako Morbiova snoubenka Martine Bancroft a Jared Harris jako Morbiův mentor Emil Nikos. V původních komiksech se Nikos stane vůbec první obětí našeho upírského anti-hrdiny, nicméně později je oživen jako vampýr mocnou bytostí jménem Baron Blood. Tak uvidíme, jaký osud ho čeká v nadcházející filmové adaptaci. Stroud bude se vší pravděpodobností Morbiovi neustále v patách, aby ho mohl zlikvidovat, Martine Bancroft se zas na druhou stranu bude snažit svému snoubenci pomáhat. A to i navzdory tomu, co se z něho stalo. 

Nadcházející snímek si vzal pod režisérský palec švédský filmař Daniel Espinosa, který v roce 2017 představil svůj horror Život. O scénář se postarali Matt Sazama a Burk Sharpless, tvůrci sci-fi seriálu Ztraceni ve vesmíru z roku 2018. Nyní už se musíme jenom modlit, aby se studio Sony nerozhodlo film znovu odložit. Vzhledem k tomu, že pandemie začíná ve světě opět nabírat na síle, tak je to bohužel stále ještě poměrně možné. Vydání dalšího oficiálního plakátu je ale dobré znamení toho, že k něčemu takovému už snad nedojde.