Koronavirus si zkrátka nedá pokoj. Po objevení varianty Omicron začaly opět různě po světě narůstat případy nakažených, což samozřejmě ovlivnilo i filmový business. Znovu narůstající pandemie tak zatřásla s filmových rozvrhem roku 2022, ve kterém se máme dočkat celé řady novinek. A jelikož došlo k odkladu očekávaných snímků jako Ambulance od Michaela Baye a Operation Fortune: Ruse de guerre od Guye Ritchieho, bylo jen otázkou času, kdy se odklad bude týkat i komiksárny Morbius. Toho jsme se původně měli dočkat již tento měsíc, přesněji 27. 1. 2022. Ale vydavatelské studio Sony Pictures nedávno oznámilo, že datum premiéry se opět odkládá. A to na datum 1. 4. 2022

Mnohým fanouškům se tak může zdát, že na filmu leží nějaká strašlivá kletba. Film byl totiž odložen už pošesté, tudíž není divu, že to některé fandy řádně pobouřilo. Zcela původně měl Morbius vyjít 10. 7. 2020., ovšem měl tu smůlu, že pár měsíců předtím se na plné obrátky rozjela koronavirová pandemie. Jelikož se jedná o další filmovou adaptaci dobrodružství známé komiksové postavy, tak Sony chová k filmu přirozeně velké naděje. Minulý rok nám nadělilo hned dvě marvelovské jízdy, prvním byl další díl Venoma Let There Be Carnage a druhý Spider-Man: Bez domova, který se stal vůbec nejvýdělečnějším filmem studia. Lidé od Sony proto doufají, že jim nějaký ten peníz vydělá i upíří anti-hrdina, ovšem zdá se, že opravdu nechtějí nic uspěchat. Kvůli probíhající pandemii není známo, zda jarní termín bude už opravdu tím posledním, teprve nedávno vyšla informace, že ve Francii byla nalezena další varianta koronaviru. Obavy z toho, že bude film opět odložen, jsou proto stále na místě. 

Snímek bude sledovat příběh doktora jménem Michael Morbius, který se přemění na smrtícího upíra. Původní komiksová postava patří mezi nejznámější nepřátele Spider-Mana, ovšem je stále ve hvězdách, zda s ním bude mít ve filmovém světě nějakou interakci. Ve filmu se ale dočkáme i Michaela Keatona, který opět ztvární padoucha Vultura, s nímž Hollandův Spidey zápolil ve snímku Homecoming. O režii filmu se postaral Daniel Espinosa, scénář si zas vzali na starost Matt Sazama a Burk Sharpless. Kromě Jareda Leta se ve snímku objeví Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal a Tyrese Gibson.