Na konci letošního jara jsme se dočkali prvního traileru na nadcházející snímek Moonage Daydream, který se zaměří na kariéru legendárního Davida Bowieho. Tehdy jsme ale ještě nevěděli, kdy přesně se filmu dočkáme, ovšem studio Neon konečně přináší odpovědi. Film bude mít v amerických kinech premiéru už 16. 9. 2022, to znamená téměř za dva měsíce. Název filmu odkazuje na Bowieho píseň z alba The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars z roku 1972, díky kterému světu představil svou ikonickou a průlomovou jevištní osobnost jménem Ziggy Stardust. I přestože snímek má být však v dokumentární formě, jeho tvůrce, tedy Brett Morgen, ho tak neprezentuje. Místo toho tvrdí, že Moonage Daydream bude žánrově odlišným filmovým zážitkem, ze kterého bude fanouškům padat brada na zem.

Dokument bude z velké části sledovat Bowieho na vrcholu jeho kariéry v letech 1970-1977, má ale i pokrýt pozdější roky. Pokud jste tudíž milovníci Bowieho hudby, snímek si rozhodně nenechte ujít, protože se v něm dočkáte také mnoha dosud neviděných záběrů z nejrůznějších koncertů. A samozřejmě v něm uslyšíme i to nejlepší z jeho skladeb. Snímek je také popisován jako ,,filmová odysea", přičemž se zaměří na Bowieho kreativitu a na to, jak ji vlastně nastartoval, aby se mohl vydat na svou naprosto nezapomenutelnou hudební cestu. Film obsahuje až 40 exkluzivně remasterovaných Bowieho písní, přičemž je také vůbec prvním snímkem, pro jehož tvorbu dostali tvůrci plný přístup k umělcovým archivům.

O scénář a režii snímku se postaral Brett Morgen, který byl v roce 1999 nominován na Oscara za dokument On the Ropes. Mezi jeho další slavné dokumentární projekty patří například i Ten kluk bude točit, Chicago 10 a Jane. Snímek se již promítal na filmovém festivale v Cannes, odkud si odnášel především pozitivní reakce.