Tak se nám netflixovský Geeked Week rozběhl a v první den ukázal nejenom několik novinek, ale připomenul i pár věci, o kterých už nějakou dobu víme a netrpělivě je očekáváme. Jednou z nich je prostředím netradiční akční film The Ice Road, který nás zaveze do světa tahačů a obřích ledových silnic. 

Hvězdná dvojice Laurence Fishburne (Matrix) a Liam Neeson (96 hodin) se představí v roli řidičů kamiónů, kteří se specializují na dálkové jízdy po ledových plochách. Tato zajímavá a rozhodně nebezpečná profese již byla několikrát ztvárněna v dokumentárních filmech. Nyní nás však čeká o poznání akčnější jízda. 

Hrdinové se totiž vydávají na nebezpečnou záchranou misi, protože musí osvobodit zasypané horníky. Ti nutně potřebují pro svou záchranu zařízení nemalých rozměrů. To právě převáží skupinka dobrodruhů v čele s Liamem Neesonem. Nicméně někdo očividně nechce, aby byla záchrana úspěšná, takže se hrdinové nebudou potýkat jen s ledovou a nestálou plochou, ale i s případnou sabotáží a zradou. 

Samotná ukázka je v mnoha momentech velmi zajímavá. Jízda v polární záři bere dech a vlnící se led jakbysmet. Příjemný je i detail Wacky Wobbler figurek, které se opravdu využívají pro to, aby řidiči díky otřesům figurek hlídali kvalitu ledu a případně se tak vyhnuli zbytečným karambolům. Navíc záběry na figurky dávají autorům další zajímavý snímkový potenciál, který už v samotné ukázce hojně využívali.

Trochu nás tahaly za oči jezdecké schopnosti jednotlivých aktérů, kdy smykovat s tahačem není žádný problém. Na jednu stranu chápu, že akční film k podobným sekvencím přímo vybízí, ale občas nám to přišlo tak trochu přes čáru a uvidíme, jak moc crazy to bude ve filmu samotném.

Kromě dvou hvězdných herců jednu z hlavních rolí obsadí i Amber Midthunder(The Marksman), která bude vládnout volantu na jednom z tahačů. Film se na Netflixu objeví již tento měsíc a to konkrétně 25. června/júna. Zajímavé je, že produkce natáčela na velkých zmrzlých plochách v severní Kanadě, aby mohla pro film použít opravdové tahače specializované na jízdu po tomhle druhu "terénu".