Po uvedení nadcházející bondovky Není čas zemřít se herec Daniel Craig konečně odebere do bondovského důchodu. Už pár let se ale vedou debaty o tom, kdo by ho mohl v roli agenta 007 nahradit. A někteří fanoušci začali teorizovat o tom, že by se role tentokrát mohla ujmout žena. Mezi oblíbené fanouškovské kandidátky na roli ženského Bonda patří například Gillian Anderson, která si nedávno odnesla cenu Emmy za její působení v seriálu The Crown, a herečka Lashana Lynch, která si v nadcházející bondovce zahraje další 00 agentku. Je to ale rozumná volba? Na tuto otázku přinesl odpověď i sám Daniel Craig. 

Slavný herec řekl, že žena by Bonda hrát neměla. V rozhovoru pro Radio Times uvedl, že místo toho by měly být pro ženy vymyšleny role, které by se Jamesi Bondovi mohly podobat, ale byly by výhradně ženské. Dle něho by to tak bylo rozhodně lepší. Osobně musím s hercem souhlasit. James Bond byla vždy výhradně mužská role, přičemž upřímně by mi nevadilo, kdyby slavného agenta hrál asiat nebo černoch, ale změna pohlaví by bylo až příliš velké vybočení od Flemingova charakteru. Stejně jako si nedokážu představit Jamese Bonda v ženské podobě, tak podobně si nedokážu představit například Laru Croft v podobě mužské. 

I přestože existuje mnoho příznivců nápadu, že by budoucího Bonda mohla hrát žena, se vší pravděpodobností role zůstane u mužů. Stále se ale neví, komu nakonec připadne. A jelikož onen výběrový proces je pro tak výraznou postavu extrémně náročný a komplikovaný, na konečnou odpověď si budeme muset ještě nějaký ten čas počkat.