Sérii sešitů Detective Comics můžeme určitě zařadit mezi nejlegendárnější komiksové série vůbec. Dá se říci, že celkově definovala superhrdinské komiksy do podoby, ve které je známe i dnes. První číslo vyšlo již v roce 1937 a vychází doteď. Jeden z nejoblíbenějších superhrdinů z DC univerza, Batman, se objevil ve 27. čísle v květnu/máji roku 1939.

Detective Comics u nás bohužel v češtině nevychází, nicméně se z něj často dělají svazky, které se týkají jednotlivých superhrdinů. Právě v těchto dnech vychází u nás nový a zároveň šestý svazek ze série Batman Detective Comics s podtitulem Stín nad netopýry. Ten se skládá ze sešitů Detective Comics č. 969 - 974 a speciálu č. 1. Scénář napsal známý americký autor James Tynion IV (Batman/Želvy nindža, Metal: Temné noci). Na kresbě pracovali výtvarníci Joe Bennet (Tajná válka), Miguel Mendoça (Nightwing) a Eddy Barrows (Sebevražedný oddíl 3).

Red Robin se vrátil zpět do Gothamu, aby zde navázal na svou práci a rozvíjel romantický vztah se Spoiler (Stephanie Brownová). Ve spojení s Batwoman, Clayfacem, Batwingem, Azraelem a Orphan pomáhají snižovat kriminalitu ve městě, což se jim daří. Za svůj úspěch však brzy strašlivě zaplatí. První oběť a celý jeho Syndikát obětí chtějí jediné, pomstít se Batmanovi. Povede se jim obrátit celé město proti Batmanovi a unést Clayface. Navíc pokud se náš temný hrdina živě v televizi neodmaskuje, vypustí nejnebezpečnější zločince z Arkhamu. Vše co Red Robin postavil, se může v okamžiku rozpadnout, pokud Syndikát zvítězí, anebo pokud jeden člen týmu učiní rozhodnutí, které tým dokáže navždy rozvrátit.

Batman Detective Comics 6: Stín nad netopýry vyšel v těchto dnech pod taktovkou nakladatelství BBart. Obsahuje 184 plnobarevných stran v brožovaných deskách, které disponují opravdu krásným retro cover artem.