Ztratit se v obřím městě, které vůbec neznáte, může být pro mnohé lidi nepředstavitelně děsivé. Obzvlášť, když se to stane v New Yorku, který má populaci téměř celé České republiky. Ale pokud se něco takového stane člověku, který navíc zcela ztratí paměť, tak už je to vyloženě věc z nočních můr. Přesně něco takového se ale stane hlavní hrdince v nadcházejícím dramatu jménem Italian Studies. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh bude vyprávět o mladé ženě jménem Alina Reynolds (Vanessa Kirby), anglické spisovatelce, která navštíví New York. Během své návštěvy ale záhadně zcela ztratí paměť. Zmatená, desorientovaná a ztracená Alina se tak začne bezcílně toulat po zaplněných ulicích Manhattanu. 

Alina je tak ztracená nejen ve městě, ale i ve své vlastní hlavě. Vůbec nemá tušení, kým vlastně je. Neví, že je úspěšnou spisovatelkou, přičemž nedokáže pořádně projevit vděčnost lidem, co ji osloví, aby jí pogratulovali. Během její bezcílné cesty se ale střetne s milým teenagerem jménem Simon (Simon Brickner). Když zjistí, že Alina dočista ztratila paměť, Simon se jí rozhodne pomoci. Její přítomnosti si mladík navíc velice cení. Zdá se totiž, že v rámci své amnézie je Alina jediným člověkem, který je ochotný mu naslouchat a trávit s ním čas. Film tak bude sledovat cestu ztracené ženy, která se jednou za čas dostane velice blízko k pravdě o sobě samé. Ale pokaždé, když má odpovědi na dosah ruky, se stane něco, kvůli čemu se musí vrátit zas na úplný začátek. Co vlastně ale za Alininou amnézií stálo?

Italian Studies by tak mělo být pomalým, melancholickým, ale do jisté míry i dojemným dramatem, které zároveň skvěle vyobrazí atmosféru nočního New Yorku. Scénář a režii si vzal na starost Adam Leon, rozený Newyorkčan, jehož debut Gimme the Loot z roku 2012 zazářil na několika významných filmových festivalech. Kromě výše zmíněných si ve filmu také zahraje David Ajala a Annika Wahlsten. Premiéry se dočkáme 14. 1. 2022