Scénárista a režisér Mike Flanagan v předchozích několika letech nejednou dokázal, že hororový žánr mu zkrátka sedí. Jeho filmy jako Nepřítomnost a Oculus se se svým stylem od mnohých hororů velice lišily, měly unikátní atmosféru, plus nespoléhaly se na laciné lekačky. Mimořádný úspěch však zaznamenal jeho seriál The Haunting, který zatím vyprodukoval dvě série – Dům na kopci a Záhadné sídlo Bly. Po něm bylo jasné, že Flanagan zkrátka patří mezi elitu hororových tvůrců. Minulý rok nám následně přestavil seriál Půlnoční mše, který se na horor těšil také velice vřelému hodnocení. A jak se zdá, Flanagan s těmi seriály nehodlá seknout. Teprve přednedávnem totiž započala produkce seriálové adaptace povídky Zánik domu Usherů, kterou sepsal Edgar Allan Poe. 

Slavný příběh romantického autora vypráví o muži, který jednoho dne dostane dopis od Rodericka Ushera, svého dávného přítele z dětství, aby přijel do jeho panství uprostřed močálů. Po svém příjezdu ale zjistí, že jeho přítel nevypadá vůbec dobře, což má údajně na svědomí jakási choroba. V jeho panství se následně setká i s Roderickovo sestrou Madeline. A přesně kolem ní se budou točit hrůzné události, které oba dva muže v sídle čekají.

Nebude to ostatně poprvé, co Flanagan zadaptuje dílo určitého slavného literárního autora. V roce 2017 například natočil snímek Gerald´s Game, která vychází podle předlohy od Stevena Kinga. Následně pak v roce 2019 zrežíroval film Doktor Spánek, což je zas pokračování slavného hororu Osvícení. To samé platí i pro jeho seriál The Haunting, respektive pro první sérii Dům na kopci, která zas vychází podle díla spisovatelky Shirley Jackson. 

Flanagan by se měl postarat jak o scénář, tak i o režii čtyř z osmi plánovaných epizod seriálu. Zbylé čtyři zas natočí Michael Fimognar, který bude taktéž jedním z výkonných producentů. V seriálu se tak dočkáme herců jako Mark HamillFrank LangellaCarla GuginoMary McDonnellKate SiegalHenry ThomasRahul Kohli. Datum premiéry však zatím stanovené není.