Kvůli pandemii koronaviru to bylo dlouhé, vyčerpávající a občas i úmorné, ale režisér Christopher McQuarrie konečně ohlásil konec produkce sedmého dílu slavné akční série o Ethanu Huntovi. Cesta to byla opravdu trnitá, protože samotné natáčení bylo v průběhu měsíců zastaveno až sedmkrát (jaká to ironie), například kvůli členům štábu, u kterých se v říjnu v roce 2020 potvrdil pozitivní test na koronavirus. Mnozí tak ztráceli víru, že bude celý film nakonec dotažen do úspěšného konce. Ale jak je vidno, režisér a Tom Cruise, který nad celým projektem dohlížel také, to nakonec přeci jenom dokázali. Informoval o tom web ScreenRant.

Naposledy musel slavný agent IMF zachraňovat svět v roce 2018 ve filmu Mission: Impossible – Fallout. Od té doby fanoušci netrpělivě vyhlíželi sedmý díl, který začal vznikat souběžně s dílem osmým. Díky tomu můžeme teorizovat o tom, že nás čeká nějaká opravdu epická podívaná, která nebude mít obdoby. Ono souběžné natáčení ale bylo ještě tento rok nakonec zrušeno, protože Tom Cruise bude mít plné ruce práce s propagací filmu Top Gun: Maverick. Kvůli tomu se osmého Mission: Impossible dočkáme až v roce 2023, nicméně právě dotočený sedmý díl bude možné zhlédnout už příští září/september v roce 2022. Tak doufejme, že se s těmito daty už nebude hýbat. 

Kam nás sedmý díl zavede, plus co se v něm vlastně bude odehrávat, je samozřejmě ještě stále tajemstvím. Štáb každopádně opět natáčel na vícero lokacích po celém světě, přičemž se zas můžeme těšit na nějaké ty šílené kaskadérské kousky, které si opět vzal pod palec sám Tom Cruise. Nutno také podotknout, že Cruisovi bude příští rok 60 let, takže opravdu klobouk dolů! Teď už jen musíme doufat, že zdlouhavá a náročná produkce negativně neovlivní kvalitu filmu, ale osobně mám naději, že si to režisér a slavná herecká hvězda oba dobře pohlídali.