Válečný hrdina povolaný z důchodu, syn nejvyššího radního ztracený během akce na základně Kappa, sabotáže, tajnosti a nebezpečné vyšetřování. Tyto zmiňované prvky jsou základní premisou nového sci-fi románu Mise na planetě, jehož české vydání v současné době připravuje nakladatelství Laser-books.

Přečtěte si také: Kultovní dystopie Podobenství o rozsévači vyjde v Česku

Titul Mise na planetě vznikl v roce 2018 pod taktovkou začínajícího amerického autora Michaela Mammaye. Jedná se o vysloužilého člena americké armády, který zažil nejen Válku v Zálivu, ale taktéž byl součástí misí v Somálsku, Iráku a Afghánistánu. Po jeho službě se rozhodl psát své vlastní sci-fi příběhy, a právě román Mise na planetě (Planetside) je jeho debutovou knihou.

Základní premisu jsme již probrali v úvodu tohoto článku. Pokud byste ale stáli o bližší informace, můžete si přečíst oficiální anotaci pod tímto odstavcem:

„Váleční hrdinové před důchodem nejsou obvykle odvoláváni a posíláni do dalekých končin galaxie kvůli rutinnímu vyšetřování. Proto když plukovník Carl Butler přijme žádost svého starého a vlivného přítele, ví, že jde o něco zásadního – něco, o čem neví zdaleka všechno. Syn nejvyššího radního se ztratil v akci na základně Kappa, vesmírné stanici obíhající válkou zdecimovanou planetu. Mladý poručík byl zraněn a evakuován – ale neexistuje žádný záznam, že by kdy dorazil do polní nemocnice. Plukovník Butler záhy zjistí, že základna Kappa je labyrintem slepých uliček a sabotáží: velitelka nemocnice něco tají, velitel zvláštních operací nikdy neodlétá z planety, svědci se ztrácí, radarová data mizí a na povrchu planety číhá mimozemský nepřítel. Butler nemá jinou možnost než sestoupit na povrch nepřátelského světa – někdo totiž válečnou zónu využívá jako zástěrku ke svým zločinům. Plukovník se jen musí vrátit zpět živý...“

Datum vydání českého výtisku románu Mise na planetě je naplánováno na 21. dubna/apríla 2021. České vydání s překladem od Jakuba Marka bude obsahovat 344 stran v měkkých deskách.