Očekávaný seriál Pán prstenů: Prsteny moci od Amazonu, kterého se dočkáme již za několik měsíců, není jediným projektem ze slavného světa J. R. R. Tolkiena, jenž je ve výrobě. Za pár let se totiž dočkáme samostatného filmu ze Středozemě, který bude vytvořen ve stylu anime. Bude se jmenovat The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, přičemž už jen ze samotného názvu je patrné, o čem asi tak bude. Dočkat bychom se měli velké a ničivé války mezi Rohiry a divokými lidmi z Vrchoviny, která pro statečný koňský národ málem dopadla katastrofálně. Studio Warner Bros., pod kterým snímek vzniká, před nějakým časem zveřejnilo první concept art, na který se můžete podívat níže.

Nedávno ale také vyšlo najevo, že se k filmu připojila i Miranda Otto, která v Jacksonově hrané trilogii ztvárnila statečnou Éowyn, rohanskou štítonošku, jež zdolala samotného Černokněžného krále Angmaru během bitvy na Pelennorských polích. Ve snímku by však měla vykonávat pouze úlohu vypravěčky. 

Příběh se má odehrávat 200 let před událostmi Hobita, přičemž se zaměří na devátého rohanského krále Helma Hammerhanda (Brian Cox). Když nelítostný Wulf (Luke Pasqualino), velký pán Vrchovců, přichází do Rohanu a hledá pomstu za smrt svého otce, král Helm a jeho lid musí prokázat svou udatnost v boji proti nesmírné přesile. Podívat bychom se tak měli nejenom do Helmova žlebu, ale také do Edorasu. Velkou roli v příběhu bude hrát také Helmova dcera Hera (Gaia Wise), jež musí nalézt odvahu, aby mohla svůj lid vést proti armádám divokých, kteří usilují o jejich zničení.

Není však zatím známo, nakolik velká bude role Éowyn jakožto vypravěčky. Je ale možné, že ji uvidíme a uslyšíme pouze na úplném začátku filmu, ovšem to se budeme muset nechat překvapit. O režii se postará veterán anime filmů Kenji Kamiyama, který je například jedním z tvůrců snímku Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, pokračování slavného seriálu Ghost in the Shell. Je taktéž jedním z tvůrců seriálu Blade Runner: Black Lotus, který vyšel minulý rok. Na výrobě se taktéž bude podílet Philippa Boyens, jedna z hlavních scenáristek původní hrané trilogie Pána prstenů. Tentokrát se však ujme role výkonné producentky.

Oficiální premiéra je stanovená na 12. 4. 2024.