Na letošním virtuálním ročníku newyorského Comic Conu se mimo jiné objevil i trailer nové seriálové adaptace jedné z nejúspěšnějších knih od Stephena Kinga. Jedná se o postapokalyptický román, jenž u nás nese název Svědectví. Ten se již brzy transformuje do devítidílné minisérie The Stand z dílny CBS. 

Zřejmě se nenaskytne vhodnější doba, kdy do světa vypustit minisérii, jejíž děj se točí okolo boje s katastrofální epidemií nevyléčitelné a prudce nakažlivé choroby. Experiment se „superchřipkou“ vyvinuté ve vojenských laboratořích se vymkne kontrole a nákaza si vybere svou daň v podobě likvidace takřka celého lidstva

„Svět je nyní nepopsaná stránka. Napiš své svědectví,“ těmito slovy Whoopi Goldberg jako Matka Abagail otevírá oficiální trailer, který diváky vtahuje nejen do výzkumných laboratoří, jakožto epicentra nákazy, ale také do celkové atmosféry světového úpadku způsobeného decimujícím virem. Vidíme formování komunit přeživších, přičemž každá z nich má trochu jiný směr, postoje, a především osobitý druh zábavy. 

Tato různorodost vyústí v klasický boj mezi dobrem a zlem, což představuje jeden z nejtypičtějších znaků světové apokalypsy. Ten ale tentokrát Josh Boone rozšíří o motiv nadpřirozených schopností a to konkrétně o telekinezi. K jednotlivým útržkům děje nám trailer naservíroval také datum vydání prvního dílu. Ponurý svět, kde nebezpečí číhá doslova na každém rohu, budeme moci prozkoumat již 17. prosince/decembra 2020.

Je však potřeba podotknout, že se série stále nachází ve fázi natáčení, které komplikuje karanténa některých členů štábu. Tvůrci nicméně věří, že stanovená data premiér zvládnout dodržet.