Začátkem letošního srpna/augusta zažijí fanoušci Batmana opravdovou nostalgii. Na komiksový trh se chystá nová šestidílná minisérie s názvem Batman ’89, která se bude odehrávat ve světě filmů Tima Burtona z přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století.

Přečtěte si také: Superman a Batman z minulého století ožijí na komiksových stránkách

Velmi důležitou a skvělou informací je, že scénář minisérie připravuje Sam Hamm, který kromě komiksové tvorby v minulosti spolupracoval na scénáři právě pro první díl filmového Batmana od Tima Burtona. Jeho spisovatelský um doplní ilustrátor Joe Quinones (America), kolorista Leonardo Ito a letterer Clayton Cowles.

„Příběh se bude samozřejmě odehrávat ve městě Gotham, které je z důvodu války mezi Batmanem a Jokerem roztrháno na dva kusy. Harvey Dent se snaží udržet město pohromadě, avšak je tu jeden člověk, který mu nedá spát: Batman! Miliardář Bruce Wayne mu nabídne pomoc, aby se Temného rytíře zbavil jednou provždy.“

S Burtonovou sérií se samozřejmě nepojí jen příběh a zasazení, ale také vzhled postav, Batmanova brnění nebo Batmobilu. Fanoušci se tedy mohou těšit na Jokera, který alespoň trochu připomíná Jacka Nicholsona či Harveyho Denta se vzhledem Billyho Dee Williamse. Dobrou zprávou taktéž je, že tvůrci pro potřeby příběhu komiksu naprosto zapomněli na zpackané filmy Batman navždy a Batman a Robin.

První sešit minisérie Batman ’89 se v prodeji objeví 10. srpna/augusta 2021. Čekání si zatím můžete zkrátit první ukázkou, kterou společnost DC Comics zveřejnila koncem pracovního týdne.