Rockyho boxerský odkaz pokračuje ve filmové sérii Creed, ve které se otěží hlavního protagonisty tentokrát ujal herec Michael B. Jordan. Ten se v roli Adonise opět představil v prvním oficiálním traileru na třetí díl, na který se můžete podívat výše.

Ve trojce Adonis zažívá zlatou éru svého života. Jakožto boxerský šampion si posledních několik let užíval v luxusu a pohodlí, navíc má šťastné a zdravé manželství s Biancou Taylor (Tessa Thompson), se kterou už má dítě. Všechno se zdá být dokonalé. Věci se ale začnou měnit poté, co se bude muset Adonis znovu postavit své minulosti. Do jeho života se totiž vrátil jeho starý přítel Anderson Dame (Jonathan Majors), který strávil pěknou řádku let v nápravném zařízení pro mladistvé. 

Dame se ale také vrátil kvůli tomu, aby si vzal to, o čem věří, že je jeho: slávu, bohatství a vítězství v ringu. Během svého času za mřížemi se totiž snažil co nejvíce zdokonalovat v boxerských technikách, v rámci čehož se z něj stal opravdu velice úctyhodný zápasník.

Adonis tak svého přítele z dětství vezme k sobě do tělocvičny, ale rychle zjistí, že z Andersona se za tu dobu, co byl pryč, stal úplně jiný člověk. Surovější a nebezpečnější. A Adonis si tak začne uvědomovat, že pokud bude chtít zastavit jeho řádění, musí se mu sám postavit v ringu.

Problémem je ale tajemná minulost mezi oběma přáteli. Adonis evidentně udělal něco, kvůli čemu byl Anderson poslán za mříže. Pocit viny a lítosti tak následně velice ovlivní jeho boxerské umění. A to se mu v ringu může stát osudným. 

Creed 3 bude prvním dílem, o jehož režii se postaral sám Michael B. Jordan, zároveň to bude také jeho celovečerní debut. Tak uvidíme, nakolik dobře se s tím popral. O scénář se postarali Keenan Coogler a Zach Baylin, který taktéž napsal oscarový film Král Richard: Zrození šampiónek.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Florian Munteanu, Phylicia Rashad, Selenis Leyva, Spence Moore II, Thaddeus J. Mixson, Tony Bellew a Canelo Álvarez.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 3. 2023.