V průběhu roku jsme informovali, že scénárista Ta-Nehisi Coates bude psát scénář k novému filmu o Muži z oceli. Výkonný producent celého filmu by pak měl být J. J. Abrams. Největší rozruch pak přišel s informací, že nejnovější nositel znamení S na hrudi by měl být černé pleti. Nicméně vlna nevole byla tak trochu neopodstatněná, protože afroamerický (afrokryptonský) Superman se objevil v několika komiksových verzích. 

Do role Supermana byl dle predikcí plánován herec Michael B. Jordan, který následně tuto spekulaci vyvrátil a nyní už víme proč. On a jeho produkční společnost Outlier Society totiž pro HBO Max připravují minisérii o hrdinovi Val-Zodovi, který je pokračovatelem Supermana na Zemi 2. A ano, také je to hrdina tmavé pleti. Jordan zároveň nepotvrdil, že by sám sebe pasoval do hlavní role, byť my si ho rozhodně na této pozici dokážeme představit a očekáváme, že tato spekulace se časem potvrdí.

Collider od Jordana vyzvěděl, že se minisérie nezaměří na Clarka Kenta, ale na kryptonského Val-Zoda, jehož osud je velmi podobný tomu, jaký je Kal-Elův, před tím, než dorazí na planetu Zemi. Zánik domovské planety a následný odlet jako malé dítko na Zemi, to se nemění. Rozdíl je v tom, že Val-Zod na jeho Zemi (v multivesmíru Země 2) přebírá plášť po mrtvém Supermanovi, a právě toto by mohlo být nakonec velmi zajímavé pojetí dalšího příběhu o prvním světovém superhrdinovi.

Nicméně postava Val-Zoda je relativně mladšího charakteru. Poprvé se objevil v komiksu Earth 2 číslo 19 v roce 2014 a za jeho zrodem stojí čtveřice autorů Tom Taylor, Nicola Scott, Trevor Scott a Pete Pantazis. Kdo napíše minisérii pro HBO Max, zatím nevíme, ale prý je scenárista již najatý a seriál je ve velmi ranné části vývoje.

Přečtěte si také: DC Black Label představí Batmana na začátku kariéry

Přes všechny spekulace to vypadá, že Superman se na obrazovkách objeví více než jednou a trochu doufáme, že se nezapomene ani na Henryho Cavilla, který jako Muž z Oceli rozhodně nezklamal a zasloužil by si plnohodnotný druhý sólový film. Třeba se o všech připravovaných projektech dozvíme více na blížícím se DC Fandome.