Srpnová/augustová nadílka komiksů od nakladatelství CREW bude tentokrát ve velkém stylu. Samozřejmě náš čeká taková ta komiksová klasika, takže o pokračování manga sérií, Barta Simpsona nebo superhrdinské komiksy z DC a Marvel univerza, vás nikdo neochudí. Jeden z připravovaných titulů však nad ostatními opravdu vyniká. Jedná se o komiks Metabaron od legendárního Alejandra Jodorowského (Incal, Kasta Metabaronů).

Přečtěte si také: Ediční plán nakladatelství CREW pro měsíc srpen přinese pořádnou várku komiksů

Ano, slyšíte dobře. Náš oblíbený supergalaktický bojovník, kterého proslavil nejdříve Jodorowsky s Moebiem v komiksu Incal a následně Jodorowsky s Juanem Gimenezem v titulu Kasta metabaronů, se vrací. Tentokrát si však náš oblíbený autor přizval na pomoc kreslíře Niko Henrichona (Noah) a Valentina Séchera (Khaal). A ani na samotné psaní nebyl Jodorowsky sám, protože mu se scénářem pomohl americký komiksový tvůrce Jerry Frissen (Exo, The Tikitis).

Jak již bylo řečeno, Metabaron se vrací. V chaosu vzniklém po porážce Techno-techno říše se zrodil nový režim. Ten se snaží ovládnout nejvzácnější pohonnou hmotu galaxie, zoufale docházející epyfit. V cestě mu stojí jediný muž, metabaron. A jelikož se jedná o sakra silného chlápka, říše proti němu posílá krutého techno admirála Wilhelma-100, jenž se nezastaví před ničím a je ochoten zaútočit na jakoukoliv metabaronovu slabinu. Nelítostný boj začíná...

Vydání Metabarona je vskutku výjimečné a toho si je nakladatelství CREW velmi vědomo. Proto komiks vyjde ve dvou různých variantách, ve tvrdých a měkkých deskách. Datum vydání je pak následně stanoveno na 18. srpna/augusta tohoto roku.