Společnost Disney poměrně úspěšně rozšiřuje svou značku Marvel Cinematic Universe pro kina i televizi. Nyní se objevila informace, že v průběhu letošního roku 2022 mají připraveno šest projektů MCU, které budou uvedeny do kin. Mezi ně patří tři filmy určené pro uvedení do kin a také tři originální pořady, které vyjdou na Disney Plus. Jednotlivé projekty budou obsahovat jak pokračování s již známými postavami, tak projekty, které mají představit zbrusu nové superhrdiny. Toto oznámení zveřejnil sám Marvel na speciální akci v Thajsku, kde informoval o všech projektech, které mají spatřit světlo světa v průběhu roku 2022.

„V roce 2022 přivítáme všech šest filmů a původních seriálů Marvel Cinematic Universe (MCU). A to včetně tří pokračování, která přijdou do kin: Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, Thor: Love and Thunder a Black Panther: Wakanda Forever. Disney Plus Hotstar představí tři nové tituly o superhrdinech Marvel Studios: Moon Knight, Ms. Marvel a She-Hulk, na které se fanoušci mohou těšit celý rok.“

Přečtěte si také: 7 zbytečných pokračování Disney filmů

Je možné, že v roce 2022 se dočkáme i několika dalších projektů MCU. Očekává se například, že druhá sezóna seriálu Marvel's What If...? bude představena ještě letos. A na prosinec 2022 je naplánován také sváteční speciál Strážců Galaxie. Je možné, že tyto tituly byly vynechány, protože oznámení přišlo od mezinárodní pobočky Marvelu, takže doufejme, že se brzy dočkáme bližšího vysvětlení. Ať tak či onak, fanoušci se v roce 2022 rozhodně mají na co těšit, protože marvelovských projektů je opět dost. Po pauze, která nastala v roce 2020 kvůli pandemii, je jasné, že Disney a Marvel jsou zpět a mají více práce než kdy jindy.

První díl Moon Knighta již včera odstartoval na Disney Plus, ale nezoufejte. Uvedení platformy pro Českou republiku se nezadržitelně blíží, stačí vydržet už jen do 14. 6. 2022.