Na příští Nerdfix Showtime budeme moct jít se vztyčenou hlavou, protože máme novinky nejenom o Ezrovi Millerovi, ale konečně také i o Duně. I přestože si na druhou část úspěšné filmové adaptace slavného sci-fi románu od Franka Herberta ještě nějaký ten pátek počkáme, obsazení se i nadále rozrůstá. Nejnovější velkou posilou se stala francouzská herečka Léa Seydoux, která minulý rok zazářila jako bond girl ve snímku Není čas zemřít. Ve druhé části Duny si zahraje Lady Margot Fenring, členku sesterstva Bene Gesserit a manželku imperiálního diplomata Hasimira Fenringa. Žádnou křehoučkou květinku ale nečekejte, Lady Margot je ve skutečnosti jednou z nejschopnějších absolventek bojového umění, která se se svými dovednostmi dokáže vyrovnat i těm nejlepším válečníkům. Nakolik velkou roli bude v druhé části filmové adaptace hrát? To se necháme překvapit. 

Léa Seydoux se kromě výše zmíněné bondovky letos také objevila v nejnovějším filmu Davida Cronenberga jménem Crimes of the Future, kde ztvárňuje jednu z hlavních rolí. Mezi další slavné snímky, ve kterých herečka v minulosti působila, patří například také Hanebný pancharti, Půlnoc v Paříži a Grandhotel Budapešť.

Minulý měsíc jsme se také konečně dozvěděli, že císaře Shaddama IV. Corrina ztvární herecká legenda Christopher Walken. Shaddam je hlavou všemocného rodu Corrinů, jedná se o panovníka, který vládne nad známou galaxií a sdílí nelehkou rovnováhu sil s ostatními rody landsraadu, s Gildou a řádem Bene Gesserit. Jak bylo odhaleno v prvním filmu, Shaddam se spikl s rodem Harkonnenů, aby zničil rod Atreidů, který považuje za hrozbu pro svou vládu.

O druhou část Duny se opět stará talentovaný Denis Villeneuve, který také zpracoval scénář spolu s Jonem Spaihtsem. Ve filmu bychom se měli dočkat i císařovy dcery Irrulan Corrino, kterou by měla ztvárnit talentovaná Florence Pugh. Do druhého dílu filmové Duny se každopádně také vrátí herci jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Dave Bautista a Josh Brolin.

Oficiální premiéra je zatím stanovená na 19. 10. 2023.