Včera nastal den d, den, kdy padlo embargo na recenze velice očekávané akční adventury The Last of Us Part II. V době psaní článku ví jen Terka, jak toto pokračování vlastně dopadlo. A vy už to při čtení tohoto článku víte nejspíše taky. A my tak nějak doufáme, že to všechno dopadne velmi dobře a tak přinášíme tip pro ty z vás, kterým nestačí krabička s hrou, anebo sběratelská či speciální edice s malým artbookem.

Jak už je zvykem, ke každé očekávané hře vychází nějaký doprovodný merch, trička, mikiny, hrníčky, však to znáte. Americké vydavatelství Dark Horse však kromě tematických figurek a krátkých komiksů často vydává i nádherné a masivní artbooky. Jeden takový nás čeká i k The Last of Us Part II a můžeme s klidným pocitem říci, že to nebude žádný prcek a navíc bude k dispozici rovnou ve dvou verzích.

Ve formátu, který je o trochu větší než A4, najdete 200 barevných stránek, jež budou plné nákresů a obrázků ze hry, navíc doplněné komentářem od samotných tvůrců ze studia Naughty Dog. To vše zabalené ve tvrdých deskách, aby ona masivnost ještě více vynikla. Jestli si vzpomínáte na vizuál knihy Zaklínač a jeho svět, tak od tohoto artbooku čekejte něco podobného, přeci jen se jedná o toho samého vydavatele.

Přečtěte si také: Výkonný producent seriálového The Last of Us odkrývá střípky z příprav

A teď k oněm dvěma verzím, budete mít totiž na výběr mezi klasickou a deluxe. Cenový rozdíl je však takřka dvojnásobný. Za klasickou edici, kterou dostanete ve tvrdých deskách a možná i v nějakém celofánovém obalu, zaplatíte okolo 1000 Kč. Za deluxe, jež obsahuje navíc pouzdro se speciálním obrázkem, jiný cover art a kvalitní litografii, zaplatíte téměř 2000 Kč. Tady se skutečně jedná o sběratelskou raritu a ne o nějaký obrovský bonus navíc.

Poslední zprávou vás asi trošku zklameme. Artbook bude totiž k dispozici nejspíše jen v angličtině. Doprovodná kniha Zaklínač a jeho svět byla sice v češtině a u The World of Cyberpunk 2077 se očekává taky, ale The Art of The Last of Us Part II se své české lokalizace s velkou pravděpodobností nedočká. I tak se bude jednat o titul, který by měl mít každý fanoušek her od studia Naughty Dog ve své knihovně. Artbook budete moci zakoupit ve vybraných obchodech někdy v červenci/júlu tohoto roku. O přesném datu vydání vás budeme ještě informovat. 

A pokud jste zmeškali naši recenzi na druhý díl této herní série, zde si ji můžete rovnou pustiť.