Psal se rok 1979, když švýcarský umělec Hans Rudolf Giger představil ve sci-fi hororu Vetřelec od Ridleyho Scotta postavu tak hrozivou a nebezpečnou, že nás straší i v současné době. Řeč je samozřejmě o kultovním Xenomorphovi, mimozemšťanovi s unikátním organismem, který vyniká svou rychlostí a silnou kyselinou místo krve.

Přečtěte si také: Vetřelec neřekl poslední slovo. V létě vyjde survival střílečka Aliens: Fireteam

I tolik let po uvedení prvního filmu Vetřelec stále táhne, což dokazují nové filmové, komiksové i videoherní pokusy. Avšak v posledních letech měli fanoušci tohoto stvoření celkem smůlu, protože jedním z mála kvalitních počinů v blízkém horizontu času byla videohra Alien: Isolation z roku 2014.

S dalším novým pokusem však v blízké době přijde komiksový gigant Marvel, který převzal licenční štafetu po vydavatelství Dark Horse Comics. Jejich nová komiksová série s jednoduchým názvem Alien by měla přinést poutavý příběh z nové mimozemské éry, ve které neexistuje nevina, bezpečí a nikdo vás neuslyší křičet.

Příběh se bude věnovat vzkříšenému Gabrielu Cruzovi, muži, který téměř obětoval svůj život zkorumpované společnosti Weyland-Yutani těsně poté, co přežil děsivý útok Xenomorpha. Cruz, jenž nedávno odešel do důchodu, se bude snažit najít svého ztraceného syna. Na cestě mu bude pomáhat jeho dobrý přítel, klasický android Bishop. Putování však nebude procházkou růžovým sadem, protože jeho střety s Xenomorphy ještě neskončily.

Sérii mají na starosti scénárista Phillip Kennedy Johnson a kreslíř Salvador Larroca. Zmiňovaného scénáristu můžete znát jako tvůrce série The Last God, Warlords of Appalachia či Last Sons of America. Taktéž pracoval na projektech pro vydavatelství DC Comics. Kreslíř Salvador Larroca má za sebou nejen hodně zkušeností z komiksových sérií Star Wars, ale také z klasických marvelovských komiksů, jako například Iron Man.

Oba tvůrci slibují, že chtějí přinést fanouškům ten nejlepší příběh ze světa kultovního Vetřelce. Samotný scénárista Phillip Kennedy Johnson magazínu Syfy Wire prozradil, že čtenáře chtějí šokovat stejným stylem, jako když viděli poprvé ve filmech například Facehuggera či samotného Xenomorpha. Johnson nakonec ještě dodal, že je Salvador Larroca detailně zaměřený kreslíř a jeho zkušenost ze Star Wars komiksů dokazuje, že on je ten pravý umělec, který se dokáže držet filmových předloh a příliš neriskovat ve změnách již známých charakterů.

My jsme opravdu zvědaví, jak nový komiks ze světa Vetřelce dopadne. První číslo série Alien by mělo vydavatelství Marvel Comics vydat již 24. března/marce 2021. Doufáme, že se nový Vetřelec časem objeví i u nás s českým překladem ve formě svazku.