Rozporuplně přijímaná marvelovka Eternals, která měla premiéru téměř přesně před rokem, se nijak zvlášť úžasnými tržbami chlubit nemůže. Celosvětově má na kontě 402 milionů dolarů, což z ní tím pádem dělá jednu z nejméně výdělečných marvelovek všech dob. Ovšem zároveň musíme přihlédnout k tomu, že snímek vyšel v době, kdy byl filmový svět stále v pevném sevření pandemie koronaviru.

I tak se ale dá říct, že snímek se pak tak trochu ztratil ve stínu následného třetího Spider-Mana s Tomem Hollandem, který naopak bodoval jak v tržbách, tak i v reakcích od diváků. Rozhodně však nečekejte, že jsme Eternály viděli naposledy. 

V nedávném rozhovoru pro Phaze Zero se totiž objevil marvelovský producent Nate Moore, který kromě nadcházejícího pokračování Black Panthera mluvil i o Eternals. Následně dostal otázku, zda jednoho dne dostanou plnohodnotné pokračování i oni. A i přestože Moore nezajel do žádných detailů, tak potvrdil, že pro Eternals se v budoucnosti MCU určitě najde místo.

,,Nechci nic vyspoilerovat, ale rozhodně jste ty postavy neviděli naposledy.“

Nad pokračováním nejnovějšího filmu Chloé Zhao visí otazník už nějaký ten pátek. Je nutné připomenout, že dvojka nebyla v seznamu nadcházejících MCU projektů, které Marvel na Comic-Conu v San Diegu v půlce léta představil. Ovšem zároveň v onom seznamu bylo i pár neohlášených projektů, přičemž z jednoho z nich by se dvojka Eternals nakonec mohla klidně vyklubat.

Částečným důkazem, že se Eternals jednoho dne ještě vrátí, je i herec Harry Styles, který ztvárnil Thanosova bratra Erose. Ten totiž s Marvelem podepsal smlouvu na dalších pět filmů, přičemž jeho návrat několikrát naznačil i Kevin Feige.

A samozřejmě nesmíme také zapomenout na herce Pattona Oswalta, představitele trolla Pipa v potitulkové scéně, který během rozhovoru pro The Today Show nešikovně a patrně i omylem prozradil, že pokračování Eternals skutečně vznikne. A to opět pod režijím dohledem Chloé Zhao.

Co si budeme povídat, všechny tyto fakta nasvědčují tomu, že Eternals 2 k nám dříve či později skutečně dorazí. Stále si však musíme počkat na oficiální potvrzení od Marvelu.

Odhadem by se ale noví marvelovští hrdinové mohli objevit až někdy během šesté fáze, takže to ještě nějaký ten pátek potrvá. Ale necháme se překvapit.

Ocenili byste pokračování Eternals? Jak se vám líbil první díl?