Další pondělí, další box office okénko. A spolu s ním zpráva, který asi málokoho překvapí. Minulý týden totiž vstoupil do kin druhý díl Black Panthera s podtitulem Wakanda Forever, který zároveň uzavírá poměrně chladně přijatou čtvrtou fázi MCU.

A samozřejmě se jednalo o podívanou, o kterou byl v kinech vůbec největší zájem. V domácím prostředí snímek vydělal 180 milionů dolarů, čímž si ve víkendovém žebříčku tržeb zajistil zcela jasné první místo. Celosvětově se tak za pouhých několik dní podařilo druhému Black Pantherovi vydělat až 330 milionů dolarů, což je výsledek, ke kterému se třeba takový Black Adam musel doškrabat v rámci týdnů. Ten má na kontě zatím přes 352 milionů, tudíž je jasné, že v rámci několika dnů ho nejnovější marvelovka v box office žebříčku předběhne. 

Po těch několika dnech, co Black Panther vstoupil do kin, se této MCU podívané podařilo komerčně překonat filmy jako Elvis, Bullet Train a Smile. Zároveň se také jedná o nejlepší listopadový výkon od vydání druhého filmového dílu Hunger Games z roku 2013. Bude proto určitě velice zajímavé sledovat, jak se filmu bude dařit v kinech v následujících dnech. A zda třeba po uplynutí příštího víkendu nebude už dýchat na záda čtvrtému Thorovi, který zůstal trčet na 760 milionech.

V rámci domácího box officu se Black Adam propadl na druhé místo, přičemž po posledním víkendu vydělal 8,6 milionů. Stále je také ještě zájem o romantickou komedii Vstupenka do ráje, která se drží na třetím místě a po víkendu vydělala přes 6 milionů dolarů. 

A na co do kina tento týden? Tentokrát klidně i na něco českého! Ve čtvrtek, tedy 17. 11., vstupuje do kin česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase 2, která se v podstatě ve všem pokusí překonat díl předchozí. A pokud si nejste jistí, zda s něčím takovým vůbec chcete ztrácet čas, možná vás přesvědčí naše recenze, na kterou se můžete podívat níže.

Už jste na druhém Black Pantherovi byli v kině?