Mezi nejočekávanější marvelovky roku 2023 zcela bezpochyby patří třetí díl Ant-Mana z názvem Quantumania a pokračování Captain Marvel, které zas ponese název The Marvels. Původně bylo v plánu, že se právě druhého zmíněného MCU snímku dočkáme dříve, ale tu už momentálně neplatí. Třetího Ant-Mana jsme se původně měli dočkat 28. 7. 2023, snímek The Marvels k nám zas měl dorazit 17. 2. 2023. Představitelé od Disneyho a Marvelu se ale nakonec rozhodli, že pro rok 2023 prohodí datum premiéry obou dvou filmů. Premiéra Ant-Mana se tak posunula na 17. 2. 2023, naopak pokračování Captian Marvel k nám dorazí až 28. 7. 2023. 

Hlavním důvodem je údajně ten fakt, že třetí Ant-Man je ve svém tvůrčím procesu jednoduše v pokročilejší fázi. Což je pravda, produkce Ant-Mana totiž skončila již na konci podzimu minulého roku, nicméně snímek The Marvels ještě stále natočený není. Je proto logické, že Ant-Man bude se svou nynější postprodukcí o několik kroků blíže k úplnému dokončení. Snímek si každopádně posvítí na další dobrodružství Scotta Langa (Paul Rudd) a Hope van Dyne (Evangeline Lilly), přičemž se v něm dočkáme i mocného Kanga Dobyvatele, který patří mezi nejslavnější padouchy marvelovských komiksů.

O dějství ve snímku The Marvels toho stále příliš nevíme, ale každopádně bude opět sledovat osudy Carol Danvers (Brie Larson). A to nějakou dobu po událostech v Avengers: Endgame. Ve filmu se má také spojit se svou super fanynkou Kamalou Khan kterou hraje Iman Vellani. Ta také ztvární hlavní roli v chystaném MCU seriálu Ms. Marvel, který se na Disney+ má objevit 8. 6. 2022. 

Kromě těchto dvou snímků se v roce 2023 také dočkáme třetího dílu Strážců Galaxie, na který fanoušci čekají opravdu hodně dlouhou dobu. Podle nedávných informací se zdá, že oficiální produkce by měla skončit už někdy během nynějšího měsíce. Pokud vše půjde dobře, snímek by měl premiérovat 4. 5. 2023.

Na jaký MCU filmy se v roce 2023 nejvíce těšíte?