Indiana Jones se k nám naposledy podíval v roce 2008, kdy jsme s ním společně navštívili Království křišťálové lebky, které si mezi fanoušky ikonického dobrodruha vysloužilo nezáviděníhodnou pověst opomíjeného otloukánka. S jistotou však víme, že se k nám jednou Indy vrátí, bohužel už však bez schopného vedení osoby nejpovolanější - místo Spielberga tak režisérské křeslo vystřídá James Mangold, nověji stojící za výtečným Le Mans '66 či neskutečným Loganem, vycházejícím z brutálního komiksu Old Man Logan.

Dnes se však nebudeme bavit o neohroženém archeologovi s fixací na klobouky a bičování poklady posedlých hříšníků. Indyho totiž v rámci informací o probíhajícím natáčení filmové verze videoherní série Uncharted zmínil herec Mark Walhberg, který si ve snímku zahraje postavu mentora Sullyho.

„Do dvou týdnů začínám natáčet. Je to zajímavé, protože se bez přílišného prozrazování jedná o origin story. Nathan se stává Nathanem. Jeho a Sullyho setkání, při kterém se spolu snaží nejen vycházet, ale zároveň i spojit síly a rozvíjet jejich vztah. Bude to úžasné. Je to poprvé, co jsem ve filmu, který je filmem. Když jsem jej četl, připadal jsem si, jako bych četl Indiana Jonese nebo Aféru Thomase Crowna. Má skvělé prvky těchto zlodějských a dobrodružných snímků, jejichž součástí jsem nebyl.“