První řada seriálu Zaklínač od Netflixu uspěla a vzbudila velký zájem diváků i herců, kteří touží být součástí pokračování. V minulých dnech došlo k potvrzení 7 nových herců, ale to, co všichni očekávali, nepřišlo. Už dlouho se v kuloárech povídá, že by si měl roli Vesemira zahrát všem známý Mark Hamill - Luke Skywalker v sáze Hvězdných válek. Pokud jste byli touhle představou nadšeni, tak budete zklamáni.

Mark Hamill si Vesemira v druhé řadě Zaklínače nezahraje, a to i přesto, že před lety o roli Vesemira projevil zájem, i když přiznal, že neví, o co jde. Netflix místo něho oznámil Kima Bodnia. Jde o dánského herce narozeného v roce 1965, který se mimo hranice severských zemí proslavil v obsazení dánského kriminálního seriálu The Bridge (Most), kde ztvárnil kodaňského policistu Martina Rohdea.

„Obdivuji ho za jeho skvělé vystoupení ve filmech jako Killing Eve nebo The Bridge. Nemůžu se dočkat, až vdechne svou sílu, vytrvalost a charakter do Vesemira, jenž bude nedílnou součástí naší nadcházející sezóny,“ komentovala novinku Lauren Schmidt Hissrich.

Kdo je Vesemir? Velmistr řádu zaklínačů, Mistr meče a alchymie. Jedná se o nejstaršího a nejzkušenějšího žijícího zaklínače. Na Kaer Morhen, kde tráví každou zimu ve společnosti dalších zaklínačů, vychoval mnoho mladých zaklínačů, včetně Geralta. Vesemir je Geraltův mentor, jenž se občas chová jako otec, přestože je důsledný, tvrdý a cynický.