Ano, skutečně vzniká hraný film o slavné panence Barbie. Ale žádný strach, je v rukou velice schopných filmařů, takže žádná blbost by to snad být nemusela. Snímek je ve výrobě už nějakou dobu, nicméně přednedávnem jsme se konečně dočkali vůbec první fotky. Podívat se na ni můžete níže. Slavnou blonďatou panenku si zahraje krasavice Margot Robbie, přičemž musíme říct, že lepší volba snad ani nebyla. Taktéž už konečně známe oficiální datum premiéry filmu. Barbie vyjde v amerických kinech 21. 7. 2023, tudíž ve stejný den, kdy má premiéru i nadcházející film Christophera Nolana jménem Oppenheimer. Se zprávou přišlo studio Warner Bros., které ji oznámilo na stále probíhající akci CinemaCon v Las Vegas.

Stále se však neví, o čem přesně nadcházející snímek bude. Údajně by ale měla být Barbie „vyhnána“ ze svého růžovoučkého světa, přičemž se vydává do světa pravého. Očekávat bychom ale měli údajně chytrou komedii, která svým divákům má nadělit „věc, o které nevěděli, že ji chtějí.“ Tak to aspoň řekla Greta Gerwing, která se postará o režii. A co by to bylo za film o Barbie, kdyby v něm chyběl hraný Ken. Toho zas ztvární sympaťák Ryan Gosling, který se k projektu upsal minulý podzim.

Robbie i Gosling jsou oba na Oscara nominovaný herečtí veteráni, kteří si v Hollywoodu dodnes udržují značnou popularitu. Navíc jsou oba považováni za jedny z nejatraktivnějších tváří filmového průmyslu, není tedy divu, že jim přistály do klína právě takové role. Jednu z primárních úloh si také zahraje Will Ferrell, ten by zas měl ztvárnit šéfa hračkové společnosti Mattel.

Greta Gerwing, která byla nominována na Oscara za povedené snímky jako Lady Bird a Malé ženy, se kromě režie postarala také o scénář, se kterým ji ještě pomáhal její partner Noah Baumbach, což je také ostřílený filmař. Ten byl zas nominován na cenu Akademie za snímky Sépie a velryba a Manželská historie.

Ve snímku se taktéž dočkáme herců jako Kate McKinnon, Simu Liu, America Ferrera, Ariana Greenblatt, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Hari Nef, Issa Rae a Michael Cera.