Druhý díl veleúspěšného Jokera, který ponese podtitul Folie à Deux, se začne natáčet už za několik týdnů v Los Angeles. Pro The Hollywood Reporter o tom informoval hlavní kameraman Lawrence Sher, který byl za první díl z roku 2019 nominován na Oscara. Sher se vrací i pro díl druhý, přičemž zároveň pronesl pár slov o nové představitelce Harley Quinn, kterou se stane Lady Gaga. Zpráva o tom, že slavná zpěvačka ztvární Jokerova fanoušky milovaného side-kicka, zanechala mnohé fanoušky s vykulenýma očima. Ale podle Shera se jedná o opravdovou trefu do černého. V podcastu pro The Hollywood Reporter tak prohlásil následující:

,,Bude se pro ten film opravdu skvěle hodit a vytvoří podobný druh kouzla, který s sebou přinesl i Joaquin. Kombinace těch dvou je přesně ta strhující věc, kterou jsme chtěli. Doufejme, že do toho vnesou i kapku šílenství. Líbí se nám, když tam máme trochu chaosu.“

Na zpěvaččinu verzi slavné postavy se hodně těší i Margot Robbie, která Harley momentálně ztvárňuje v DCEU. Ta věří, že Gaga s postavou dokáže ,,něco neuvěřitelného“. Před několika týdny také prohlásila následující:

,,Dělá mě to šťastnou, protože už od samého začátku říkám, že chci, aby se Harley Quinn stala jednou z těch rolí jako Macbeth nebo Batman, která se předává z jednoho skvělého herce ke druhému.“ 

Jeden z hlavních důvodů, proč byla do role Harley Quinn obsazena právě Lady Gaga, tkví i v tom, že druhý Joker bude údajně obsahovat komplikované a unikátní hudební sekvence, což z něho bude z části dělat také muzikál.

Podrobné detaily o ději zatím neznáme, ale údajně by se měl z velké části zaměřit na věznici/blázinec Arkham Asylum, stejně tak by měl unikátní formou zkoumat vztah mezi Jokerem a Harley.

Ve dvojce by se měla údajně taktéž objevit herečka Zazie Beetz, která opět ztvární Arthurovu pěknou sousedku Sophie Dumond.

Dále se v pokračování dočkáme Catherine Keener a Jacoba Loflanda, který si má zahrát arkhamského vězně, jenž bude mít s Arthurem Fleckem (Joaquin Phoenix) řadu interakcí. Významnou roli si ve filmu také zahraje Brendan Gleeson, ale o ní zatím nic nevíme. 

Režie se opět ujme Todd Phillips, který spolu se Scottem Silverem zpracoval také scénář. Samotná produkce by tak měla začít buď na konci příštího měsíce, nebo na začátku prosince.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 10. 2024.