Filmy ze sérií Star Trek a Transformers za sebou mají velice působivé komerční úspěchy, proto je logické, že studio Paramount bude chtít pokračovat v jejich výrobě. Star Trek filmy nové generace sice na nějakou dobu zmizely z diváckých radarů, ale studio fanoušky ujistilo, že určitě budou chtít v sérii pokračovat, přičemž se již píše scénář na další díl. Naposledy k nám v roce 2016 doputoval snímek, který nesl název Star Trek: Do neznáma, jenž si vzal na starost režisér Justin Lin. Pak ale nastaly menší komplikace s obsazením následného snímku, kvůli čemuž byl čtvrtý díl odsunut na neurčito. Přípravy jsou ale již zase v plném proudu, přičemž studio Paramount v minulosti oznámilo, že dalšího dílu se dočkáme 9. 6. 2023. To už ale teď neplatí. V nedávném prohlášení studio oznámilo, že premiéra se odkládá. A to na 23. 12. 2023. Něco podobného se stalo i nadcházejícím Transformerům. Ale tam je to odložení citelně horší.

Další film o Transormerech ponese název Rise of the Beasts, přičemž se bude jednat o pokračování filmu Bumblebee, které se bude odehrávat v roce 1994. Hlavní roli si v něm tentokrát zahraje Anthony Ramos, kterému bude sekundovat Dominique Fishback. Oba dva si zahrají páreček archeologů, co se připletou do prastarého konfliktu mezi Maximaly, Predacony a Terrorcony, přičemž velkou úlohu zde opět bude hrát známý Optimus Prime v podání Petera Cullena. Film měl původně vyjít 24. 6. 2022., ovšem to už nadále neplatí. Premiéra se totiž šoupla o celý rok, přesněji na 9. 6. 2023. Důvodem posunu však se vší pravděpodobností není pandemie koronaviru, Paramount asi prostě jen nechce nic uspěchat, takže dává tvůrcům dodatečný čas na to, aby mohli v klidu vytvořit co nejkvalitnější film. 

Nové Transformery si vzal pod režisérský palec Steven Caple Jr., který je například zodpovědný za pokračování filmu Creed. O nový Star Trek se zas postará Matt Shakman, ten se třeba ujal režie všech dílů MCU seriálu WandaVision. Na scénáři momentálně pracují Lindsey Beer a Geneva Robertson-Dworet. Pokud se vám ale po Star Treku stýská, tak žádný strach, stále tu máte možnost částečné náhrady v podobě seriálů jako Star Trek: Discovery a Star Trek: Picard