Pokud patříte mezi fanoušky známé postapokalyptické filmové série Mad Max, tak vás tato zpráva dost pravděpodobně nepotěší. Očekáváný snímek Furiosa, který má být prequelem předešlého nadupaného dílu Mad Max: Fury Road s Tomem Hardym v hlavní roli, se odkládá. A to téměř o celý rok. Původně jsme se měli filmu dočkat 23. 6. 2023, ale před nedávnem dorazila informace, že film se nakonec objeví v kinech až 24. 5. 2024. Což je až za celou věčnost. S informací přišel web Variety

Film Furiosa se má odehrávat několik let před událostmi v Mad Max: Fury Road, přičemž samotný děj se má točit kolem postavy, kterou v předešlém díle ztvárnila Charlize Theron. Ta si totiž zahrála drsňačku Furiosu, kterou často fanoušci považují za opravdovou hlavní postavu čtvrtého Mad Maxe, protože svým badass charakterem předčila všechny ostatní, včetně samotného Maxe. Tentokrát se ale role ujme vycházející hvězda Anya Taylor-Joy, která zazářila v seriálu Dámský gambit, plus zahraje si i v nejnovějším snímku Edgara Wrighta Last Night In Soho. Rozhodnutí o roční odložení premiéry má na svědomí studio Warner Bros., které filmy ze série Mad Max vydává. 

Na odkládání očekávaných pecek jsme si v průběhu roku mohli kvůli koronaviru možná zvyknout, ale stejně takové informace občas zabolí. Rok 2024 je totiž pěkně daleko. A kdo ví, zda se začátku produkce ještě něco nepostaví do cesty. Kromě výše zmíněné herečky se ve filmu dočkáme například i Chrise Hemswortha a Yahya Abdul-Mateena II. O scénář a režii se opět postará George Miller, který je otcem celé filmové série.