Indiana Jones je zpět! V pořadí již pátý díl tohoto dobrodruha by měl momentálně do kin dorazit 22. července/júla roku 2022. Přesné datum vydání musíme však brát s rezervou, s odklady se i díky pandemické situaci roztrhl pytel a kdoví, co nás čeká v létě příštího roku.

Přijde mi vtipný, že premiéra sice už naplánována je, ale filmu schází název a podrobnější detaily. Víme však, že v titulní roli se objeví opět Harrison Ford a upřímně si moc nedokážu představit, že by Indianu hrál někdo jiný. 

Původně měl film režírovat opět Steven Spielberg, ale ten od projektu v roce 2020 odstoupil. Spielberg alespoň zůstal v producentském týmu. Režie se ujal James Mangold. Tomu v posledních letech jede karta. James totiž stojí za úspěšnými filmy Logan a Le Mans ´66.

Další hvězdou, která se podílí na přípravě filmu, je hudební producent John Williams. Ten se prozatím podílel na všech dílech, ve kterých se archeolog v klobouku a s lasem objevil. Tudíž se dá říct, že se Indiana Jones vrací v plné parádě a nebude chybět slavný „triumvirát“ Spielberg – Ford – Williams. Navíc režie Jamese Mangolda může dodat sérii nový a svěží pohled.

Poslední novinkou ohledně filmu je, že do hereckého štábu byl dosazen další slavný herec. Po boku Harrisona Forda si totiž zahraje dánský herec Mads Mikkelsen. Ten si zahrál nejenom ve Rogue One: Star Wars Story nebo v marvelovce Doctor Strange, ale chystá se nahradit v roli černokněžníka Grindelwalda, Johnyho Deepa, ve třetím pokračování Fantastic Beast ze světa Harryho Pottera. 

Mads Mikkelsem v neposlední řadě zabodoval i na videoherním poli. Objevil se totiž ve hře Hidea Kojimy Death Stranding. Za roli Cliffa si pak odnesl v roce 2019 cenu The Game Awards za nejlepší herecký výkon.

Nevíme, jakou roli bude Mads ve filmu představovat, ale tiše doufáme, že si střihne nějakého atmosférického záporáka. Pro tyhle role je tenhle dánský fenomén jako dělaný. A taky trochu doufáme, že pátý díl půjde kvalitou ve šlépějích původní trilogie a čtvrtý díl tak zůstane tím nejhorším. A co vy?