Nedávno jsme vás informovali o reedici scifi románu Běh o život, který napsal kultovní spisovatel Stephen King (To, Zelená míle) pod pseudonymem Richard Bachman. Všichni však moc dobře ví, že tento spisovatel vyniká hlavně v žánru horor. Dnes máme pro slovenské a vlastně i české fanoušky dobrou zprávu, protože se na pulty knihkupectví řítí jeho nový titul s anglickým názvem The Institute, který vyšel v USA v roce 2019. Jedná se tedy o úplnou novinku.

Přečtěte si také: Nakladatelství Beta-Dobrovský připravuje reedice scifi románu The Running Man

Jako první se tento nový románový horor/thriller objeví na Slovensku s názvem Inštitúcia. Zde ho bude vydávat nakladatelství Ikar (SK) ve slovenském překladu od Maríny Gálisové a můžeme ho očekávat již 28. července/júla tohoto roku. Na českou verzi s překladem od Ivana Němečka si počkáme o 3 měsíce déle. Tu bude vydávat nakladatelství Beta - Dobrovský pod názvem Ústav.

Román Inštitúcia/Ústav by měl být psychicky děsivou záležitostí ve stylu titulu Žhářka s dětskou imaginací, kterou můžeme znát z hororu To. V polovině noci, v domě na klidné ulici v příměstské oblasti Minneapolis, neznámí lidé zavraždí rodiče Luka Ellise, naloží ho do černého SUV a unesou. Mladý Luke se po nějaké době probudí v Ústavu, v místnosti, která vypadá naprosto stejně jako jeho pokoj - kromě okna...

Čeká nás velice dramatický příběh o dobru a zlu v reálném světě, kde hodní kluci vždy nevyhrávají. Pokud by vás zajímalo, jak si kniha stojí u čtenářů na Good Reads, můžeme vás rovnou uklidnit, že dostává samá kladná hodnocení. Obě dvě verze budou k dispozici v pevných deskách s přebalem a budou obsahovat okolo 600 stran textu.