Druhý díl komiksovky Shazam by měl dorazit do kin až v roce 2023. Do premiéry je tedy času opravdu dost, ale to nebrání autorům již teď alespoň lehounce odkrývat karty. A tím myslím především herce a jejich postavy, které ztvární ve filmu s názvem Shazam! Fury of the Gods.

Hlavní roli si opět zahraje čtyřicetiletý američan Zachary Levy. Ten úspěšně ztvárnil Shazama v celkem kladně přijatém prvním díle. Těšit se určitě můžeme i na Shazamovo mladší já v podobě Asher Angela a předpokládám, že se do filmu připojí i jeho kumpán Jack Dylan Gazer a další kamarádi.

Co se týče nového obsazení, tak prozatím víme o oskarové herečce Helen Mirren. Ta by se měla objevit v roli Atlantově (Atlasově – oba typy skloňování jsou považována za správná) dcery jménem Hespera. Zajímavé je, že Hespera se doposud v komiksech ze stáje DC neobjevila a bude se tak jednat o zcela novou postavu. Helen Mirren je ale skvělá herečka a filmu může dodat tu pravou šťávu. 

Hespera bude nejspíše odvozená z řecké mytologie, kde najdeme nymfy nazývané Hesperdiky. Ty by měly být dcerami titána Atlanta a jejich úkol je hlídat strom v zahradě bohů, který nese zlatá jablka. Říká se jim také lesní nymfy nebo večerní dívky, jejich počet se uvádí mezi tři až sedmi a jednou z nich je právě Hespera.

Pro znalce řecké mytologie je i jméno Atlas známé. Je to titán, který byl potrestán bohy za vzpouru, kterou proti nim společně s Kronem vedli. Zatímco většina titánů byla svržena do Tartaru, tak Zeus potrestal Atlanta tím, že musí na své šíji nést nebeskou klenbu. Svého břemene se snažil neúspěšně zbavit, když se po letech pokusil přechytračit poloboha Hérakla. Jestli se Atlas objeví v Shazamovi, zatím netušíme, ale v komiksech část jeho síly a výdrže přešla právě do kouzelníka Shazama.

Nejnovějším přírůstkem v hereckém týmu je herečka Lucy Liu. Ta by měla ztvárnit titánovu druhou dceru Kalypsó. Ani ona se doposud neobjevila v komiksech, ale v řecké mytologii zmínku o Kalypsó najdeme. Kalypsó je nymfa, která držela bájného Odyssea sedm let na svém odlehlém ostrově, slibujíc mu nesmrtelnost, pokud ji pojme za svoji choť. Vychytralého válečníka pak propustila až na rozkaz samotného pána blesků Dia.

Ve filmu by se měla objevit i Rachel Zegler, ale její role je zatím neznámá. Spekuluje se, že by měla ztvárnit třetí Atlantovu dceru, jejíž jméno je prozatím zahaleno tajemstvím. Nicméně i tady se dá předpokládat, že se bude jednat o nekánonickou postavu ze světa DC Comics.

Všechny sestry by pak měly být záporáckou výzvou pro hrdinu Shazama, ale jestli si dobře pamatujete konec prvního dílu, tak tam přišel do styku antagonista Dr. Sivana se Shazamovým nemesis Mistrem Mindem, miniaturním červem s telepatickými schopnostmi a vůdcem organizace Monster Society of Evil. Tudíž bude zajímavé sledovat, kdo bude tím opravdovým záporákem.