Na včerejší akci DC FanDome 2021 byla odhalena další postava ze seriálové adaptace kultovní komiksové série Sandman. Po Morpheovi (Tom Sturridge), Touze (Mason Alexander Park) a Smrti (Kirby Howell-Baptiste) si fanoušci konečně mohou prohlédnout i Pána pekel, Lucifera, kterého v seriálu ztvární britská herečka Gwendoline Christie (Hra o trůny).

Stejně jako tomu bylo u ostatních plakátů, i v tomto případě si fanoušci mohou Lucifera prohlédnout jen od ramen nahoru. Na fotce je však velmi dobře vidět, že se tvůrci snaží představit Pána pekel tak, jak vypadal v komiksové předloze. Tedy jako bezpohlavní podlou postavu s ďábelskými křídly a andělskými blonďatými kadeřemi.

V první sérii seriálu The Sandman bude Lucifer stále vládnout peklu. Poté, co se Sen dostane ze zajetí Rodericka Burgesse, bude muset nalézt všechny předměty své moci. Jeden z talismanů, Morpheova přilba, se nachází právě ve zmiňovaném pekle. Sen tak bude muset přelstít a porazit Lucifera a jeho démony, aby helmu získal zpět do svého vlastnictví. 

Pán pekel z univerza Sandmana se již na televizních obrazovkách objevil ve stejnojmenné sérii od Netflixu. I když Tom Ellis ztvárnil padlého anděla celkem dobře, seriál se velmi odklonil od komiksové předlohy a se světem Sandmana nemá téměř nic společného. Gwendoline Christie by tedy měla představovat Lucifera tak, jak ho můžeme znát z komiksových sérií Sandman od Neila Gaimana a Lucifer od Mikea Careyho.

Datum vydání seriálu The Sandman stále neznáme. Seriál bude k dispozici na streamovací platformě Netflix.