Režisérem snímku prostě nazvaného Luca je Enrico Casarosa. Ten sice na kontě ještě nemá žádný plnohodnotný film, ale pracoval na kraťasu La Luna z roku 2011, jenž byl posléze nominován na Oscara.

Casarosa jakožto člen tvůrčího týmu Pixaru spolupracoval na prvních verzích Hodného dinosaura. Snímek bude produkovat Andrea Warren, jež produkovala například Auta 3. Takže se zdá, že film je ve velice dobrých rukách. A to je dobře, protože od animačního studia Disney Pixar, které celý projekt zastřešuje, očekáváme více než od ostatních studiích. To samé i po stránce příběhu. O čem tedy film pojednává?

"Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu.

Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa."

Trailer nám předvádí opravdu ukázkově propracovanou a roztomilou animaci, která lahodí očím. To je však v kontrastu s hořkosladkým poselstvím. Chlapci si užívají dětských radostí, ale protože jsou vodní stvoření, musejí svoje tajemství skrývat. A to je vlastně jeden z mnoha problémů dospívání. Vyrovnat se s tím, kdo vlastně jsme a začlenit se do společnosti, která je zdánlivě proti nám.

Snímek by si měl v českých a slovenských kinech odbýt premiéru 17. června/júna a v zemích, které mají přístup k streamovací službě Disney+ si budou moci snímek pustit 18. června.