Kvůli pandemii koronaviru se přistupuje k různým opatřením a jedním z nich je i zákaz vycházení po deváté hodině večerní v americkém městě Crowley ve státě Louisiana. Někteří obyvatelé si z toho těžkou hlavu nedělají a zákaz ignorují, tak tamní policie přišla s opravdu nezvyklou taktikou. Začala lidi z ulic vyhánět zvukem sirény z kultovního hororu Očista (The Purge) z roku 2013, který vám určitě nemusíme představovat.

Kdyby se přeci jen našel někdo, kdo film nezná, myšlenka Očisty je jednoduchá. Kvůli vyřešení alarmujícího stupně kriminality se jednu noc v roce, přesně na 12 hodin, postaví složky záchranného systému (policie, hasiči, záchranka,...) mimo provoz, a až na pár omezení přestanou platit všechny zákony. Pokud se vás tedy někdo rozhodne zabít, máte smůlu. Nikdo vám nepomůže.

Už asi chápete, proč většinou obyvatel tento „vtípek“ nepobavil a stížnosti se začaly množit jako houby po dešti. Policejní náčelník Jimmy Broussard se omluvil, že neměl tušení odkud zvuk sirény pochází, a všechny ujistil, že do budoucna se situace nebude opakovat. Vtipné je, že tento zvuk prý použili proto, že by klasická siréna mohla občany vyděsit. Tak tohle moc nevyšlo. :)